To je to što me zanima!

PayPal najavio tužbu protiv Googlea zbog nove aplikacije

Nakon što je Google u četvrtak predstavio aplikaciju "Wallet", PayPal ih je odlučio tužiti jer je Google "ukrao" njihove zaposlenike koji su im odali poslovne tajne.
Vidi originalni članak

Odmah nakon predstavljanja nove Googleove aplikacije "Wallet", PayPal je najavio tužbu na Kalifornijskom vrhovnom sudu, prenosi engadget. PayPal smatra da je ova aplikacija rezultat prelaska njihovih bivših zaposlenika Osame Bediera i Stephanie Tilenius u Google gdje su odali poslovne tajne i time prekršili svoje ugovore.

U četvrtak u poslijepodnevnim satima, Google je predstavio svoju novu aplikaciju za Android mobilne telefone s kojom će kupcima omogućiti plaćanje putem mobitela umjesto kreditnih kartica. Ovu uslugu će kupcima omogućiti Google u suradnji sa  MasterCardom, Citigroupom, Sprintom i tvrtkom First Data već ovog ljeta u New Yorku i San Franciscu, prenosi Reuters.

-  Uzbuđeni smo zbog partnerstva s industrijskim čelnicima današnjice i predano ćemo i dalje raditi na vodećoj ulozi u razvoju tehnologija za mobilna plaćanja - rekao je Ed McLaughlin iz MasterCarda.

Za korištenje aplikacije dovoljno je ukucati broj računa, vrstu kartice i osobne informacije.  Komercijalna verzija podržavat će dvije vrste riješenja: MasterCard uz PayPass tehnologiju te virtualnu Google prepaid karticu.

Google novčanik koristi NFC tehnologiju  kako bi tansakcije bile sigurne, brze i jednostavne, a za obavljanje transakcije bit će dovoljno pokrenuti aplikaciju i dotaknuti telefonom odgovarajući POS terminal.

Nedostatak ovakve vrste plaćanja biti će nadogradnja opreme u trgovinama kako bi se omogućilo plaćanje mobitelima, što može potrajati godinu dana. Kako bi ubrzao taj proces Google i njegovi partneri će subvencionirati nadogradnju opreme.

Googleova Wallet aplikacija biti će poput obične kreditne kartice. U slučaju krađe mobitela ili hakiranja korisnikovog računa, Google će deaktivirati virtualnu karticu isto kao što to čine banke kad se prijavi ukradena bankovna kartica.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • direktor 28.05.2011.

    meni su dužni 14 000 000 kuna gamad

  • user_106606 28.05.2011.

    Zmayo ne znam da li si znao, ali Iskon je u vlasništvu T-HT-a te dio radne jedinice T-Com što znači da je je upravo tvoja "ex" firma vlasnik Iskona. Sav novac ide u istu kasu.

  • Zmayo 28.05.2011.

    Nije google kriv što je iskoristio te podatke, već je kriv paypal što se nije bolje osigurao za zaštitu podataka i tajnosti od strane zaposlenika koji napuste firmu.Ja sam prije radio za t-com a sad radim za iskon,znam puno caka i stvari koje mi puno pomažu u poslu a i podjelio sam neke informacije koje su korisne i za firmu oko načina poslovanja.jbg, nisam nigdje potpisao da ne smijem nikome ništa govoriti o politici i načenju poslovanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare