To je to što me zanima!

Pažnja biciklisti i motociklisti! Policija najavila strože kontrole

Policija će u utorak i u srijedu između 15 i 23 sata pojačano kontrolirati bicikliste i motoriste u Zagrebu i gradovima Zagrebačke županije, najavila je PU zagrebačka
Vidi originalni članak

Policija će u utorak i u srijedu između 15 i 23 sata pojačano kontrolirati bicikliste i motocikliste u Zagrebu i gradovima Zagrebačke županije. Najavili su to iz Policijske uprave zagrebačke 'u cilju povećanja razine stanja sigurnosti i smanjenja broja stradalih osoba'.

U priopćenju se navodi da će se policajci posebno usmjeriti na sankcioniranje prekršaja biciklista poput nenošenja reflektirajućeg prsluka po noći, vožnju bez svjetla, u alkoholiziranom stanju, vožnju po stazama koje nisu namijenjene biciklistima, te one koji nemaju tehnički ispravan bicikl. Kod motocikala će sankcionirati vožnja bez kacige, tehnička neispravnost i drugo.

- Kako je sigurnost zajednički cilj, a s obzirom da najčešće stradavanje u prometu proizlazi prije svega iz činjenice kršenja prometnih pravila i nepridržavanja osnovnih načela prometne kulture, cilj akcije je utjecati na smanjenje broja i posljedica prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači motocikala, mopeda i bicikala, te pješaci - zaključuje se u priopćenju.

Kazne su brojne i po nekoliko stotina kuna, pa se svim biciklistima i motociklistima preporuča oprez.

Ovdje možete pogledati što sve mora imati tehnički ispravan bicikl.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • 28.05.2013.

    Čitajući ove komentare, imam dojam da mnogi ne žele poštivati zakone, ne žele biti dio civiliziranog modernog društva. Neš ti velikih ograničenja i pravila za bicikliste: ispravan bicikl (znači gume koje nisu ćelave i da su napumpane, šerafi da drže, kočnice, prednje i zadnje svjetlo, zvonce, katadiopteri), kaciga i reflektirajući prsluk. Voziš po biciklističkoj stazi (gdje postoji). Gdje ne postoji, voziš po cesti, daješ znak skretanja rukom. Ako baš voziš po pločniku, prije zebre, siđeš i preguraš bic. Ne vrludati i ne voziti po suprotnom smjeru. Ako voziš sa još biciklista, onda u koloni jedan iza drugog a ne jedan pokraj drugog. I to je cijela znanost. Je li to puno odvojiti za svoju sigurnost i za sigurnost drugih? U životu sam vozio sve što se može voziti i prilagodio sam se specifičnostima tog vozila.

  • Mate55_1 27.05.2013.

    Samo nemojte biciklisti vozit u suprotnom smjeru i skretati bez datoga znaka i neću biti ljut na vas!

  • šiš 27.05.2013.

    Fali para.

Komentiraj...
Vidi sve komentare