To je to što me zanima!

Pedesetak žena zaposleno u Zagrebu kroz projekt SUZI

Projekt je vrijedan deset milijuna kuna i u potpunosti je financiran iz europskih sredstava, a za cilj ima osposobiti i zaposliti pripadnice marginaliziranih skupina
Vidi originalni članak

Pedesetak dugotrajno nezaposlenih žena zaposleno je kroz projekt “Socijalno se uključi i zaposli – SUZI” kojim su poboljšane socijalne usluge u Zagrebu te kvaliteta života starijih i nemoćnih osoba, istaknuto je u utorak na završnoj konferenciji projekta.

Nositelj projekta je Grad Zagreb u suradnji s različitim gradskim i državnim ustanovama. Vrijedan je deset milijuna kuna i u potpunosti je financiran iz europskih sredstava, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Cilj je bio osposobiti i zaposliti pripadnice marginaliziranih skupina - Romkinje, žrtve obiteljskog nasilja, žene branitelja, beskućnice te ostale nezaposlene žene iznad 50 godina starosti.

One sada pružaju usluge za 368 starijih i nemoćnih osoba te osoba u potrebi, kojima je na taj način omogućen dugotrajan boravak u vlastitom domu, te odgođen smještaj u institucije ili udomiteljske obitelji.

ŠEST RATA BEZ KAMATA Gradska plinara Zagreb-Opskrba nudi obročno plaćanje duga za plin poduzetnicima

Također je zaposleno pet kontrolora koji prate rad angažiranih žena, njihovo izvršavanje preuzetih obaveza te zadovoljenje potreba krajnjih korisnika.

Državna tajnica u Ministarstvu rada Margareta Mađerić rekla je kako je provedba projekta trajala 30 mjeseci, od kolovoza 2019. do veljače 2022. Riječ je o najvećem socijalnom projektu u Hrvatskoj, financiranom EU sredstvima, provedenom kroz prvu fazu Programa zapošljavanja žena "ZAŽELI".

"Ovakvi projekti, financirani EU sredstvima, od strateške su važnosti", istaknula je Mađerić.

POVEĆANJE Prosječna zagrebačka neto plaća za studeni 8.789 kuna

Tomašević je poručio da će nova gradska vlast inzistirati na pružanju socijalnih usluga u domovima korisnika.

"Time se bitno podiže kvaliteta života korisnika koji ostaju dio svojih lokalnih zajednica, a rasterećuje se i ustanove socijalne skrbi koje su posebno skućene u vrijeme pandemije", rekao je gradonačelnik.

Naglasio je da Grad Zagreb neće štedjeti na socijalnoj politici te će se nastaviti prijavljivati za europske socijalne projekte s posebnim naglaskom na zapošljavanju teško zapošljivih žena kao i na pomoći starim i nemoćnim osobama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare