To je to što me zanima!

Manijak na slobodi: Bojim se da opet ne napadne neko dijete

POTRESNO ISKUSTVO Mama Kristina Koren (37) koja je uhvatila pedofila razočarana je jer manijaku (62) nije određen istražni zatvor. Sad se pita je li sve to bilo uzalud...
Vidi originalni članak

Ne spavam noćima, zbog stresa sam završila i na Hitnoj. Bijes ne jenjava i užasno sam razočarana zbog svega, potišteno je rekla Kristina Koren (37), hrabra majka koja je krajem siječnja stala na kraj pedofilu koji je uznemiravao njezinu kćer (14).

Naime, policija je 62-godišnjeg manijaka kazneno prijavila za spolno uznemiravanje, ali on je i dalje na slobodi. Protiv njega su pokrenuli istragu, ali mu nisu odredili istražni zatvor. Iz Općinskog državnog odvjetništva kratko su odgovorili da istražni zatvor nisu zatražili jer nisu postojale zakonske pretpostavke za njegovo određivanje. Točnije, procijenili su kako ne postoji opasnost od bijega, utjecaja na svjedoke ili ponavljanja djela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kad je njezina djevojčica uplakana došla kući i rekla joj da ju je stariji muškarac pred zgradom na Savici pitao hoće li mu dirati spolovilo, Koren nije dvojila. Obukla je jaknu i krenula u potragu. Trčala je za njim i cijelo vrijeme bila na vezi s policijom, koja je manijaka opkolila u Folnegovićevu naselju. Sad se pita je li sve to bilo uzalud.

- Ne znam što je trebao napraviti, baciti je u zid ili nasrnuti na nju da netko reagira? Što je najgore, inspektori su me cijelo vrijeme uvjeravali da je manijak u pritvoru - priča nemoćna majka.

Da stvar bude još gora, obitelj pedofila živi tek nekoliko zgrada od Kristine Koren i njezine djece. I oni su ostali zapanjeni činjenicom da je njihov član obitelji osumnjičen za gnjusno (ne)djelo. Pedofil živi u zapadnom dijelu Zagreba. Svi ga znaju kao mirnog i dobrog susjeda. Do njegova komentara nismo uspjeli doći jer ga nismo zatekli kod kuće. Olakotna okolnost je to što mu je ovo prva mrlja u dosjeu. Međutim, istražitelji sumnjaju da je i ranije uznemiravao djecu, ali ga dosad nisu uspjeli uhvatiti.

- Bojim se da će opet napasti neku djevojčicu. Javilo mi se nekoliko djevojaka koje tvrde da ih je prije nekoliko godina uznemiravao isti čovjek, ali njihovi roditelji to nisu prijavili policiji - rekla je Koren.

Nada se da će pravda ipak biti zadovoljena.

Idi na 24sata

Komentari 183

  • Judita👥 19.12.2017.

    e , pa to je ona koja je u ljubavi na slijepo...s ivicom traži poništenje braka .

  • mimi3011 09.03.2016.

    Ja sam slučajno saznao za jednog koji živi u Zg u Travnom.Zove se Darijo Ostoić,a pojma nisam imao da mi je živio u susjedstvo nego sam čuo nekoliko godina nakon što sam se odselio.I ima obitelj i oko 40g. I badave registar pedofila ako je tajan.

  • lolitta 09.03.2016.

    treba se nac par dobrovoljaca da takve rjesava. kad vec ovaj jad od drzave nece. skoro pa im i poticaje daje. fuj

Komentiraj...
Vidi sve komentare