To je to što me zanima!

Penava izlazi iz HDZ-a i uzet će im najmanje dva mandata?

Vukovarski gradonačelnik radi zadnje pripreme u svom gradskom Uredu. Svjestan je da bi mu HDZ nakon izbora mogao blokirati rad gradskog vijeća pa zato posljednjih dana potpisuje sve odluke
Vidi originalni članak

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava večeras, odnosno najkasnije u srijedu ujutro trebao bi istupiti iz HDZ-a što za tu stranku znači minimalno dva mandata manje u petoj izbornoj jedinici.

To su posljednje informacije koje je 24sata dobio od izvora bliskog Penavi koji radi zadnje pripreme u svom gradskom Uredu.

Naime, svjestan je da bi mu HDZ nakon parlamentarnih izbora mogao blokirati rad gradskog vijeća, čak isporovocirati izvanredne izbore te zato posljednjih dana potpisuje sve odluke. 

- Upravo zbog spomenutih razloga nije mogao ranije istupiti iz HDZ-a- govori nam sugovornik blizak Penavi.

ZAISKRILO ZBOG VUKOVARA Uzvratio Plenkoviću: 'Prijetnje tipa 'lezite dolje' su prošlost'

U HDZ-u nisu baš najsretniji s Penavinim odlaskom, a sve do nedavno su govorili da su spinovi kako Penava izlazi te da nema nikakve dileme da će ostati u stranci. Govorilo se čak o tome da će mu biti ponuđeno da bude nositelj liste, ali, čini se, ništa od toga.

- Onaj tko zna Penavu zna da on nije spavač, nije uhljeb već da čovjek hoće raditi za dobrobit Vukovara i Slavonije. Njemu se nije sviđalo kako Plenković upravlja strankom, na unutarstranačkim izborima je izgubio i sada izlazi. Pošteno - govori nam sugovornik blizak vukovarskom gradonačelniku.

Nedavno je, pak, agencija 2x1 komunikacije u istraživanju CroElectro objavila da u petoj izbornoj jedinici HDZ dobiva šest, SDP pet, a Miroslav Škoro tri mandata. Za usporedbu, 2016. godine na izborima HDZ je u petoj izbornoj jedinici dobio osam mandata.

DAVOR BERNARDIĆ: 'U interesu građana je da ova najkorumpiranija Vlada ode'

Tada je na listi HDZ-a, ali na četrnaestom mjestu bio Stevo Culej koji je s te pozicije, zahvaljujući preferencijalnim glasovima, ušao u Hrvatski sabor.

Osvojio je više od devet tisuća glasova, odnosno 11,98 posto glasova. Sada bi, pak, trebao ići na izbore sa svojom nezavisnom listom.

Idi na 24sata

Komentari 119

  • 20.05.2020.

    Bravo Penava, bravo Vukovar.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Mercedes s klasa 20.05.2020.

    HDZ i SDP po prvi puta neće zajedno imati 2/3 u saboru

  • Aron3 20.05.2020.

    Culej, Đapić, Penava....o jadna Slavonijo! Sva u korovu, a vama su glavne teme ćirilica, NDH, hrvatovanje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare