To je to što me zanima!

Penava tvrdi: Nisam marioneta, to govore oni koji me se boje

Novoizabrani predsjednik Domovinskog pokreta objasnio je što je mislio kad je spominjao "nemani". Poručio je da je "neman" među nama i da je posebno opasna
Vidi originalni članak

Ivan Penava izabran je u subotu za novog predsjednika Domovinskog pokreta. Za Dnevnik Nove TV rekao je kako ga bivši predsjednik stranke Miroslav Škoro nije zvao, ali se čuo s ostalim članovima. 

- Jesmo li prijatelji ili nismo? Ja se ne odričem prijatelja putem medija. Podijelim to s njima u četiri oka - rekao je. 

Na pitanje je li čudno što je bio jedini kandidat za predsjednika, Penava je rekao da bi se to moglo gledati "kroz drugu prizmu". 

- Članstvo ima povjerenja, najistaknutiji članovi su dali potporu mojoj kandidaturi - rekao je. 

ŠEF DOMOVINSKOG POKRETA Penavin prvi govor: 'Od Lijepe naše su napravili Tužnu njihovu'

Na komentare da je marioneta i da će glavnu riječ voditi drugi, poručio je kako svatko može postaviti tezu kako žele, a takve teze postavljaju, kako kaže, oni koji se boje Domovinskog pokreta i njega. 

Pojasnio je što je mislio kad je govorio o "nemanima". 

- Govorimo o dubokoj državi i pojam je to koji drži Hrvatsku zarobljenu. Nekad se to vezalo za Udbu. Danas je to mentalni sklop koji nema veze s Udbom. Ljudi koji misle da njihov novac vrijedi više od vašeg - u investicijama, da je njihov život vrjedniji od vašeg i mog... Riječ je o mentalnom sklopu bivšeg režima gdje je partija jedino bitnije od države - rekao je. 

OSTAVKE ČLANOVA DP-A 'Stranka se odlučila za drugi smjer koji DP vodi u zagrljaj HDZ-u i HGS-u, a to ne želimo'

Indirektno je poručio kako tih stvari ima i u HDZ-u. 

- Ne mogu reći da ih nema, dapače - ima ih. Ali moramo biti fer. To je i moja politika, koja nam je stvorila državu. Moramo se složiti da je neman među nama i da je posebno opasna - rekao je. 

Što se tiče programa, Penava je rekao kako će krenuti od malih koraka i poručio kako su "staromodne politike ono što čini Hrvatsku". 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Stipan5647 10.10.2021.

    Predsjedniće, ako hočeš da ti članstvo ostaje na broju i da se poveća, izbaci radića bubala ,

  • 10.10.2021.

    Ovakvim metodom bi mu zamjerio i svaki ( nesmim napisat tko) U Skorinoj koaliciji izadjes na izbore,poslije ga rovarec srusis zatim se ni mjesec dana uclanis u Skorinu stranku Na izbornoj konvenciji osiguras da budes jedini kandidat i naravno pobjedis Ma pokuso tu i uHDZ-u sa Brkicem i kompanijom ali jedan ucitelj odbrane i zastite nij imao nikakve sanse Zato je osiguro u DP da bude jedi i kandidat,Da su bila jos 2 -Oisi propalo Biser svega je njegova izjava da Plenkovic vlada samostalno i diktatorski u stranci Pa genijalac Plenkovic je kad nista imao protukandidate i svaki clan je imao pravo glasa a ti sebi osigurao delegate Jos jedan Relekovica projekt koji ce sigurno propast kao iprva dva

  • 10.10.2021.

    Svi su isti. Manipuliraju sa ratovima, pobjedama i domoljubljem a istovremeno im je realnost i sadašnjost totalno nebitna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare