To je to što me zanima!

Pentagon: U Afganistanu se srušio zrakoplov snaga SAD-a

Zrakoplov američkih oružanih snaga srušio se u ponedjeljak u Afganistanu u zasad nepoznatim okolnostima na području pod kontrolom talibana...
Vidi originalni članak

Posebna letjelica američkih okupatora srušila se (...) u pokrajini Gazniju, na istoku zemlje, rekao je u priopćenju talibanski glasnogovornik Zabiulah Mudžahid dodajući da su svi članovi posade poginuli. Na upit France Pressea rekao je poslije da je letjelica "srušena taktički", ne rekavši kako.

U AFGANISTANU Talibani tvrde da su oni danas srušili zrakoplov: 'Svi su mrtvi'

Pentagon je nekoliko sati poslije potvrdio da je riječ o američkom vojnom zrakoplovu. "Američki Bombardier E-11A srušio se danas u pokrajini Gazniju, u Afganistanu", objavio je na Twitteru glasnogovornik američke vojske u Afganistanu, pukovnik Sonny Leggett. Bombardier E-11A se koristi kao potpora izviđačkim bespilotnim letjelicama a opremljen je veoma vrijednom komunikacijskom opremom.

- Vodi se istraga o uzrocima pada, ali nema naznaka da je srušen neprijateljskim djelovanjem, rekao je. 

Bilo da je uzrok pada tehnički kvar ili neprijateljsko djelovanje, događaj se zbiva u vrijeme dok talibani i Sjedinjene Države pregovaraju o uvjetima dogovora o povlačenju američkih snaga iz Afganistana u zamjenu za obećanje talibanskih pobunjenika da ih neće napadati.

Ti su pregovori počeli prije više od godinu dana, ali ih je američka strana dvaput prekidala, prvi put nakon napada u kojemu je ubijen američki vojnik, a drugi put nakon talibanskog napada na bazu koju kontrolira američka vojska.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Ivan111_1 28.01.2020.

    Svugdje ameri hoce "silom" uspostaviti svoja govna od demokracije! pustite ljude na miru, gdje god su ameri tamo je krv i nered.

  • superman1978 28.01.2020.

    Pa sta radi u afganistanu vojni zrakomlat sad-ea??? Jel ih netko puskom tjera da idu tamo???

  • lipota plenki 28.01.2020.

    Podrska US Air force snagama u ovom teskom trenutku, sravnajte ta gov...iz srednjeg vijeka

Komentiraj...
Vidi sve komentare