To je to što me zanima!

Periša o incidentu u Zadru: Bila sam uvjerena da se to ne može dogoditi, ovo je izolirani slučaj

Stvari su otišle u krivom smjeru u kojem nisu trebale otići jer su građani pozivali na bojkot i linč, ali mi kao roditelji to ne želimo. Ono što mi želimo jest da se takav slučaj više nikada nikome ne dogodi, rekla je
Vidi originalni članak

Zgroženi smo jednim takvim činom i ne mogu suspregnuti emocije kada o tome govorimo, jer ne možemo vjerovati da vam u 21. stoljeću, netko može reći da izađete jer ste sjeli s djetetom koje ima Down sindrom, poručila je Suzana Periša, predsjednica Udruge Down sindrom Zadar, komentirajući incident koji se dogodio u jednom zadarskom ugostiteljskom objektu. 

Prema riječima žene koja je bila s djevojčicom kojima ima Downom sindrom, netko od djelatnika objekta rekao im je da otiđu jer im ruše reputaciju. Žena je zatim to objavila na Facebooku i izazvala lavinu komentara i reakcija. 

INCIDENT U CENTRU ZADRA 'Konobar je potjerao curicu s Downovim sindromom jer mu ona narušava ugled lokala'

Periša ističe kako je bila uvjeren da se to u Zadru nikada ne može dogoditi te da se radi o izoliranom slučaju kojeg i osuđuje, javlja Zadarski.hr. 

- Stvari su, čini mi se, otišle u krivom smjeru u kojem nisu trebale otići jer su građani pozivali na bojkot i linč, ali mi kao roditelji to ne želimo. Ono što mi želimo jest da se takav slučaj više nikada nikome ne dogodi. Taj čin je apsolutno za svaku osudu - rekla je Periša pozivajući sve da im ovaj incident posluži kao pouka da pruže podršku ne samo djeci s Down sindromom već roditeljima sve djece koje imaju određene poteškoće. 

Istaknula je da joj se javilo dosta roditelje s različitim poteškoćama koji su, kako kažu, bili izloženi sličnim situacijama.

- Vidjela sam da se na nekim portalima imenuju ugostiteljski objekti , ali prvenstveno želim pozvati na razum jer još uvijek nema dokaza u kojem se kafiću incident dogodio. Ako to radimo, a to nije istina, onda je jednaka šteta počinjena i toj curici i tom restoranu kojeg se proziva - poručila je. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • os-lega 03.10.2020.

    Pa da, nažalost bolesno dijete im smeta a mačke i kerovi im ne smetaju?

  • mirela1511 02.10.2020.

    Je li moguce da se u 21.stoljecu saziva sjednica za novinare zbog toga sto je jedna baba napisala na fejsu? Ko ima barem dva zrna soli u glavi, zakljucit ce da je to izmisljotina! Mala je vjerojatno radila svinjarije na sto je konobar zamolio majku da smiri dijete.

  • dadaizcentragrada 02.10.2020.

    Od kada reputacija iliti rejting nekog ugostiteljskog objekta postalo važnije od djeteta sa down sindromom? Fakat smo u 21.stoljeću opali na niske grane netolerancije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare