To je to što me zanima!

Perišić: Na frontu sam branio čast, dostojanstvo i slobodu

Perišić je rekao da je dokazao da uporan i pismen general može pobijediti na više polja: 'Oslobađajuća presuda u Haagu doprinos je Srbiji na međunarodnom planu'
Vidi originalni članak

Nakon što ga je Haaški sud u četvrtak oslobodio, bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilo Perišić doputovao je iz Nizozemske u Beograd avionom Vlade Srbije, javlja Blic

Perišić je, nakon što je sletio na beogradski aerodrom, izjavio da je dokazao da uporan, ustrajan i pismen general može pobijediti na više polja i da je njegova oslobađajuća presuda u Haškom tribunalu doprinos Srbiji na međunarodnom planu. Rekao je da je u Haag svojevremeno otišao da bi branio dostojanstvo i čast vojske, naroda i države kojoj je pripadao. 

- To je moj skromni doprinos da Srbija dobije mjesto na međunarodnom planu koje joj i pripada, i da se konačno skine anatema s našeg naroda o kršenju međunarodnog ratnog prava - kazao je Perišić. 

Perišić je dodao kako je na frontu 's najboljim sinovima zemlje' branio čast, dostojanstvo i slobodu građana, zatim se sa demokratskim snagama borio protiv totalitarnog režima, da bi kasnije, kako je rekao, bez ikakve kalkulacije dobrovoljno otišao u Haag.

Idi na 24sata

Komentari 127

  • tranzicija svesti 03.03.2013.

    Da li je pravda ista za sve? Ako neko, licno zapovedajuci, proizvede izgnanstvo 200.000 ljudi ako njih 1300 strada i nestane, ako vrhovni komadant vojske izjavi (audi zapis) da treba 12,3% posto sopstvenog stanovnistva, druge nacionalnosti, eliminisati sto proterivanjem sto fizicki i to se proglasi legitimnom odbranom drzavnog ineresa kako je moguce da neko sa nekoliko puta manje proizvedenim posledicama (u smislu licne odgovornosti) ne zasluzuje isti tretman. Gospodo pravda bi trebala da bude slepa (za boju, naciju i veru) ili ste to mozda zaboravili?

  • arwin 02.03.2013.

    A jesmo popušili foru ! I mi i srbi. Šteta mrtvih.

  • zdepar 02.03.2013.

    i perišiću i beogradskom pašaluku želim još puno takvih "pobjeda" kao u Hrvatskoj

Komentiraj...
Vidi sve komentare