To je to što me zanima!

Peru njegov auto: Boso, srami se! Nisu radnice tvoji robovi...

U OPISU POSLA U srpnju smo objavili kako radnice svaki tjedan peru automobil Bosiljka Stanića. Peru i dalje, a u upravi kažu da im je to u opisu posla
Vidi originalni članak

Poznato je da radno mjesto čistačice u različitim hrvatskim tvrtkama nosi razna zaduženja, od kojih većina ne bi uopće trebala biti u opisu tog radnog mjesta, a u tvrtki Bosiljka Stanića Bose čistačice su i - peračice automobila!

Radnica je fotografirana kako u srijedu u 6.45 sati na parkiralištu trgovine Boso u Vinkovcima pere gazdin Mercedes.

- Ako je tako velik gazda, zar mu nije žao da mu žene ujutro peru automobil? Ako nema 60 kuna da plati pranje automobila u nekoj od praonica, neka dođe, mi ćemo mu dati, samo neka te jadne žene ostavi da rade primjeren posao - kazao je jedan od mještana Vinkovaca koji je ogorčen na tretiranje radnika. Vinkovčani kažu da žene peru Bosin automobil gotovo svaki dan tijekom tjedna. Nekad automobil peru i dvije radnice.

- Ne znamo je li im to u opisu radnog mjesta, ali čisto sumnjamo da su za to dodatno plaćene - kažu stanovnici tog dijela Vinkovaca, čiji domovi gledaju prema velikom Bosinu kompleksu, u kojem su trgovina, sala za vjenčanja i restoran. Iz uprave tvrtke Boso odgovorili su nam da je žena koja pere gazdin automobil ustvari čistačica, kojoj je to u opisu posla. Ista situacija odvila se u srpnju kad su dvije čistačice prale Mercedes. Tad su također iz uprave kazali da je čistačima to posao.

- Radnice koje su viđene nisu djelatnice diskonta Genscher nego rade na mjestu čistačice u upravi društva Boso. Čišćenje vozila uprave prije službenog puta im je, uz čišćenje zgrade uprave, jedan od poslova u sklopu njihova radnog mjesta - odgovorili su iz tvrtke Boso na naš upit u srpnju.

Pranje gazdina auta potvrdila je i anonimno jedna radnica iz brojnih Bosinih trgovina.

- Da, istina je da radnice moraju prati njegov automobil kad god on to zatraži. Mislim da nemaju izbora. Moraju to raditi i po zimi, kad je jako hladno. Ne pita ih se sviđa li im se to niti žele li to. Moraju tegliti kante s vodom te ga ribati izvana i iznutra - kazala je radnica koja je željela ostati anonimna jer zna da gazda otkazom “plaća” svaki kontakt s novinarima. Bosiljko Stanić nije ni demantirao ni potvrdio u srpnju priču o pranju auta.

- Ne znam što se zbiva nakon što dođem na posao. Dovezem automobil, parkiram ga, otiđem u ured, a što se dalje događa, ne znam. Pošaljite upit upravi pa ćemo vam odgovoriti - kazao je tad kratko Bosiljko Stanić zatečen našim pitanjem.

Dovezem auto i ne znam što se zbiva

Bosiljko Stanić, vlasnik lanca trgovina Boso, kaže kako ne zna što se zbiva nakon što dođe na posao.

- Parkiram auto, odem u ured, a što se dalje događa, ne znam - kazao je Stanić.     

 

    

Idi na 24sata

Komentari 344

  • 16.03.2018.

    Ne vjerujem da to čistačice peru njegov auto.Da i peru-sutra će bit-izglancaj mi cipele,operi mi zube,obriši mi g.zicu...Pa neka bi granica ipak trebala postojati ! Puno je takvih "velikih gazdi" u Hrvatskoj. Primitivci puni love,inspekcija im ništa ne može,imaju veze na svakom čošku,ne plaćaju prekovremene ni praznike,pogotovo privatnici,zove te dođi ranije na posao,ostani duže...Ko im šta može? Treba se buniti protiv takvih! Svi su isti.Čast izuzecima AKO ih ima.Ne drži se do radnika niti malo,nema radničkih prava-pravo ti je da šutiš i radiš-ako ti se ne sviđa izrabljivanje-odi doma ima nezaposlenih puno koji će raditi godinu-dvije dok ne popizdi i tako u krug.Ima privatnika kojima se žene boje same spavat (dok gazda veliki ode za poslom) jer dužni su na sve strane milijun kuna i više.Boje se za guzice al ne bi platili pošteno radnika to im nije palo na pamet?!

  • Flo Florko 29.08.2017.

    Ja bi uzeo slajfpapire i cijeli auto izslajfo pa nek gleda.

  • moslavina995 29.08.2017.

    Jel taj arogantan tip nije čuo da postoje i auto praonice i da nisu toliko skupe pogotovo za njega!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare