Obavijesti

News

Komentari 344

Peru njegov auto: Boso, srami se! Nisu radnice tvoji robovi...

Peru njegov auto: Boso, srami se! Nisu radnice tvoji robovi...
1

U OPISU POSLA U srpnju smo objavili kako radnice svaki tjedan peru automobil Bosiljka Stanića. Peru i dalje, a u upravi kažu da im je to u opisu posla

VIDEO

Poznato je da radno mjesto čistačice u različitim hrvatskim tvrtkama nosi razna zaduženja, od kojih većina ne bi uopće trebala biti u opisu tog radnog mjesta, a u tvrtki Bosiljka Stanića Bose čistačice su i - peračice automobila!

Radnica je fotografirana kako u srijedu u 6.45 sati na parkiralištu trgovine Boso u Vinkovcima pere gazdin Mercedes.

- Ako je tako velik gazda, zar mu nije žao da mu žene ujutro peru automobil? Ako nema 60 kuna da plati pranje automobila u nekoj od praonica, neka dođe, mi ćemo mu dati, samo neka te jadne žene ostavi da rade primjeren posao - kazao je jedan od mještana Vinkovaca koji je ogorčen na tretiranje radnika. Vinkovčani kažu da žene peru Bosin automobil gotovo svaki dan tijekom tjedna. Nekad automobil peru i dvije radnice.

- Ne znamo je li im to u opisu radnog mjesta, ali čisto sumnjamo da su za to dodatno plaćene - kažu stanovnici tog dijela Vinkovaca, čiji domovi gledaju prema velikom Bosinu kompleksu, u kojem su trgovina, sala za vjenčanja i restoran. Iz uprave tvrtke Boso odgovorili su nam da je žena koja pere gazdin automobil ustvari čistačica, kojoj je to u opisu posla. Ista situacija odvila se u srpnju kad su dvije čistačice prale Mercedes. Tad su također iz uprave kazali da je čistačima to posao.

- Radnice koje su viđene nisu djelatnice diskonta Genscher nego rade na mjestu čistačice u upravi društva Boso. Čišćenje vozila uprave prije službenog puta im je, uz čišćenje zgrade uprave, jedan od poslova u sklopu njihova radnog mjesta - odgovorili su iz tvrtke Boso na naš upit u srpnju.

Pranje gazdina auta potvrdila je i anonimno jedna radnica iz brojnih Bosinih trgovina.

- Da, istina je da radnice moraju prati njegov automobil kad god on to zatraži. Mislim da nemaju izbora. Moraju to raditi i po zimi, kad je jako hladno. Ne pita ih se sviđa li im se to niti žele li to. Moraju tegliti kante s vodom te ga ribati izvana i iznutra - kazala je radnica koja je željela ostati anonimna jer zna da gazda otkazom “plaća” svaki kontakt s novinarima. Bosiljko Stanić nije ni demantirao ni potvrdio u srpnju priču o pranju auta.

- Ne znam što se zbiva nakon što dođem na posao. Dovezem automobil, parkiram ga, otiđem u ured, a što se dalje događa, ne znam. Pošaljite upit upravi pa ćemo vam odgovoriti - kazao je tad kratko Bosiljko Stanić zatečen našim pitanjem.

Dovezem auto i ne znam što se zbiva

Bosiljko Stanić, vlasnik lanca trgovina Boso, kaže kako ne zna što se zbiva nakon što dođe na posao.

- Parkiram auto, odem u ured, a što se dalje događa, ne znam - kazao je Stanić.     

 

    

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 344
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori