To je to što me zanima!

Peruanci Obami nude psa bez dlaka za alergičnu kćer

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bračni par Bush ugostio je Obame u Bijeloj kući. Dok su Laura i Michelle razgledavale rezidenciju, George i Barack su razgovarali o svjetskoj krizi
Vidi originalni članak

Prvi afroamerički predsjednik SAD-a Barack Obama prvi put nakon predsjedničkih izbora u Bijeloj kući susreo se "oči u oči" s aktualnim šefom Sjedinjenih Država Georgeom Bushem. Dok su državnici sat vremena razgovarali o ozbiljnim temama u Ovalnom uredu, prva dama Laura pokazala je Obaminoj ženi Michelle njihov novi dom u iduće četiri godine. Razgledale su 132 sobe, Vrt ruža i poznatu Lincolnovu sobu. Bush je Obamu pozvao u goste 72 dana prije nego će demokrat preuzeti upravljanje državom. Predsjednik na odlasku Bush upoznao je Obamu s položajem američkih snaga u ratovima u Afganistanu i Iraku te globalnoj ekonomskoj krizi. Raspravljali su i o mogućim paketima pomoći američkoj ekonomiji, stanju u autoindustriji, vanjskoj politici... Baracku Obami najviše se svidio Ovalni ured.
- Rekao mi je da je ured vrlo lijep - izjavio je glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs. George Bush sastanak s Obamom ocijenio je "dobrim, opuštenim, konstruktivnim i prijateljskim". Bračni par Obama obišao je i buduće sobe njihovih kćeri Malije (10) i Sashe (7). One će biti i najmlađe stanarke Bijele kuće ikad.

LJUBIMAC ĆE BITI PAS BEZ DLAKE?
Obama je najavio da će imati velikih problema oko pronalaska kućnog ljubimca za svoje kćeri jer je starija Malia alergična na većinu pasmina. Peruanski obožavatelji pasmine bez dlake ponudili su novom predsjedniku štene. Peruanski pas bez dlake, koji se još zove "pas orhideja" ili "cvjetni pas",navodno ne uzrokuje nikakvu alergiju i jako je druželjubiv. Novi gazda Bijele kuće još nije donio konačnu odluku o novom četveronožnom ljubimcu njegovih kćeri.



OBAMA U AFGANISTAN ŠALJE DODATNE VOJNIKE
Barack Obama najavio je novi pristup prema ratu u Afganistanu. U tu će zemlju poslati dodatne vojne snage i ponovno će se usmjeriti na traganje za vođom Al-Qa'ide Osamom bin Ladenom, piše The Washington Post. Savjetnik za nacionalnu sigurnost naglasio je da su talibani njihovi "neprijatelji i bit će to glavni cilj". Novi šef SAD-a planira pokrenuti i pregovore s Iranom oko njegova nuklearnog programa. 

DJEČACI U AFRICI I SAD-u DOBIVAJU IMENA OBAMA
Oduševljeni pristaše novog predsjednika svojoj novorođenoj djeci daju ime Barack. Ako im se pak rodi kćer, mogu ju nazvati prema Barackovoj ženi Michelle ili kćerima Sasha i Malia. Na Floridi je jedan par čak nazvao svog sinčića Hussein, prema srednjem imenu budućeg američkog predsjednika, dok je jedna 23-godišnja američka imigrantica iz Liberije dobila trudove dok je proslavljala Obaminu izbornu pobjedu. Novorođeni dječak je naravno dobio ime Barack.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare