To je to što me zanima!

Peskov: Afrički plan za Ukrajinu je teško ostvariv; Lavrov: Mi dijelimo ključne stavove plana

Lavrov je rekao da afrički čelnici za Putina nisu donijeli nikakvu poruku ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, s kojim su se sastali u Kijevu u petak.
Vidi originalni članak

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u subotu da Moskva dijeli ključne stavove afričkog mirovnog plana, no novinske agencije su citirale glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova koji je rekao da je plan teško ostvariti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Peskov je rekao da će Rusija nastaviti dijalog s afričkim zemljama čiji su predstavnici iznijeli svoje prijedloge ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u subotu. Putin je pokazao interes za plan, rekao je.

'TO JE URAVNOTEŽEN PRISTUP' Putin poručio čelnicima Afrike: Cijenimo vaš stav o Ukrajini, mi smo otvoreni za dijalog o krizi...

Lavrov je rekao da afrički čelnici za Putina nisu donijeli nikakvu poruku ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, s kojim su se sastali u Kijevu u petak.

Afričke zemlje planiraju nastaviti svoje pokušaje pronalaska rješenja sukoba između Rusije i Ukrajine a prekid vatre otvorio bi put za "ozbiljne pregovore", rekao je u subotu egipatski premijer Moustafa Madbouly.

NEMA 'OLAKŠICA' Biden ne smatra da Ukrajina treba dobiti povlašten pristup NATO-u: Uvjeti su isti za sve...

"Nastavit ćemo svoje zalaganje da postignemo krajnji cilj naših iskrenih želja - da uspostavimo mir između dvije zaraćene strane", prenijela je ruska novinska agencija TASS njegove riječi upućene ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu na sastanku u St. Petersburgu.

ZELENSKI ODBIO POSREDOVANJE Afričko izaslanstvo nakon Kijeva stiglo u Rusiju: 'Važno je čuti što imaju reći obje strane u sukobu'

Madbouly je bio dio delegacije afričkih čelnika koji su posjetili Putina kako bi mu predstavili prijedloge za deeskalaciju sukoba i dovođenja obiju strana za pregovarački stol. U delegaciji su bili čelnici i viši dužnosnici Južnoafričke Republike, Senegala, Zambije, Ugande, Republike Kongo i otočne države Komora.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Kruno007 19.06.2023.

    Baš su se javili jaki igrači da riješe rat u Ukrajini dok im je u njihovoj zemlji kaos.

  • Daxks 17.06.2023.

    Afričke zemlje neka prvo srede svoje probleme i svoje ratove.

  • fantom 48 17.06.2023.

    Koja komedija, čelnici koji nisu sposobni riješiti probleme u vlastitim državama bavili bi se svjetskom politikom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare