To je to što me zanima!

Satima su se borili s morem: 'Morali smo isploviti sa Hvara'

Da bismo sigurno došli s putnicima, morali smo izabrati opciju oko otoka Brača i plovidba je trajala malo dulje nego inače, rekao je zapovjednik Frane Stipica. Kaže da su morali isploviti s Hvara unatoč vremenu
Vidi originalni članak

Trese, ljulja, svi se unervozili i djeci je muka. I meni je jako loše, povraća mi se, ne mogu govoriti, rekla nam je čitateljica koja nam se jučer javila s trajekta prema Splitu tijekom nevremena.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

“Tin Ujević” bio je jedini trajekt koji je jučer isplovio s Hvara prema Splitu zbog lošeg vremena koje je potrajalo cijeli dan. A onda je taj jedini trajekt “zapeo” pred Splitskim vratima te je zapovjednik broda morao krenuti brod drugim putom, oko Brača, i kroz Brački kanal uploviti u splitsku luku.

Umjesto dva sata, plovidba se oduljila na oko četiri i pol sata. Neki od putnika su se unervozili te nisu znali što se točno događa, a more je ljuljalo i ljuljalo. No posada broda bila je sigurna u svoju zadaću.

DRAMA NA MORU Trajekt 'zapeo' u nevremenu: Sve se ljuljalo, djeci je muka...

- Imali smo jako loše vrijeme i putovali smo dulje nego inače. Da bismo sigurno došli s putnicima, morali smo izabrati opciju oko otoka Brača i plovidba je trajala malo dulje nego inače - rekao je Frane Stipica, zapovjednik “Tina Ujevića”. Kaže da su s Hvara morali isploviti iako su već tamo vidjeli da je vrijeme loše.

- U starogradskoj luci teško se po tramontani može dobro vezati trajekt i biti siguran tijekom noći. Zato smo odabrali opciju ići u Split - rekao je Stipica. Dodaje da je sve prošlo u redu iako se plovidba oduljila, a ni vremešnijim otočanima plovidba po “grubome” moru nije bila strana.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dobro je, to se u pomorskom prometu događa. Bili su takvi uvjeti i kapetan je izabrao najbolju soluciju. Pohvale posadi i kapetanu - rekao nam je Drago nakon što se iskrcao s “Tina Ujevića”. Gordana, dama u najboljim godinama, kaže da je more poprilično valjalo, ali kao otočanka dobro je sve podnijela.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • nottonightjosephine 23.12.2019.

    Nije 'more poprilicno valjalo' nego se brod valjao. Ovaj je tip trajekta neprimjeran u zimskim uvjetima.

  • mondoband 23.12.2019.

    ovo ko nije prova onda nezna šta je devet krugova pakla, jučerašnji dan posebno, triba kapetanu i posadi cili grad stisnit ruku

  • ivo161 23.12.2019.

    Heroji?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare