To je to što me zanima!

Petek snimljen u dogovorima: 'Dogovorili smo se ja i Dražen'

Procurili su tajni dogovori iz kojih USKOK zaključuje da je gradonačelnik Barišić doista pogodovao Peteku...
Vidi originalni članak

Istražitelji koji su mjesecima pratili ivanićgradskog poduzetnika Krešu Peteka uvjereni su da su uspjeli prikupiti dovoljno dokaza o njegovim dogovorima s gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem (HDZ). Obojicu ih se u posljednjoj antikorupcijskog istrazi tereti za sudjelovanje u namještanju natječaja za izgradnju pročistača i javne rasvjete u Velikoj Gorici.

USKOK tvrdi da je Petek s Barišićem, ali i osumnjičenim gradonačelnikom Nove Gradiške Vinkom Grgićem, te šefom Janafa Draganom Kovačevićem namještao javne natječaje za svoju firmu Elektrocentar Petek.

Peteka i Barišića istražitelji su u više navrata snimili kako se sastaju u jednom velikogoričkom restoranu. Vidjeli su se tamo i 3. veljače ove godine, dok je još trajao natječaj za radove na pročistaču čija je procijenjena vrijednost bila oko 97 milijuna kuna.

VRAG JE U DETALJU Namješteni milijunski natječaji: Afera Janaf je tek kap u moru

Kad se toga dana sastajao s Petekom, Barišić je, kako proizlazi iz tajno snimljenih razgovora, u isti restoran pozvao i Tomislava Jelisavca, direktora VG Vodoopskrbe, koja je bila nositelj projekta.

“Ovaj će danas doći u 15 do 12…. ono kaj smo jučer razgovarali… ja ću s njim biti u Mon Amiju kratko… hoćeš ti navratiti na kavu, desetak minuta”, pozvao je Barišić Jelisavca na sastanak. Istražitelji vjeruju da su njih dvojica s Petekom tada i dogovarali detalje natječaja za pročistač.

Već u 13:05 sati tog istog 3. veljače Petek javlja detalje osobama s kojima izrađuje natječajnu dokumentaciju: “Slušaj me molim te. Ja sam dobil sad zadnju dokumentaciju za VG, imam ju kod sebe na sticku”.

I idući dan snimljen je kako govori: “Znači ja od jučer imam novi podatak…. jučer smo se Dražen i ja dogovorili”.

Iz ovoga USKOK zaključuje da je gradonačelnik Barišić doista pogodovao Peteku.

Više pročitajte na Telegramu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • jambresic_1 20.09.2020.

    Misli USKOK. Misliti je drek znati . Ili je ili nije.

  • Vukovar90 19.09.2020.

    A sta ako Petek povuce nekog ministra , ili najavi kao i Josipa Rimac Hoce li i tu karticu izgubiti ili ce ga brze bolje na slobodu.

  • seki1 19.09.2020.

    Kap u moro u odnosu na ono što KRADEZE radi od nastanka države naovamo! Pa zato nam je država u glibu jer su lopovi , neradnici i nesposobnjakovići !

Komentiraj...
Vidi sve komentare