To je to što me zanima!

Petek: 'Uprava Holdinga želi otpustiti trudnice i skrbnike djece s poteškoćama. Sramota!'

Zastupnik SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek u srijedu je na svom facebooku nazvao "sramotom i skandalom" plan otpuštanja u Zagrebačkom holdingu
Vidi originalni članak

U planu se namjerava otpustiti i trudnice, rodilje i osobe koje skrbe za djecu s teškoćama.

"Sramota i skandal Uprave Holdinga zbog izostanka empatije i osjetljivosti prema trudnicama, rodiljama, osobama koje skrbe za djecu s teškoćama u tzv. planu otpuštanja radnika! Nažalost, točna je informacija da se u dopisu Holdinga sindikatima nalazi i popis s imenima i prezimenima zaštićene skupine u koje ulaze trudnice, osobe koje su na porodiljnom dopustu, koje koriste rodiljni i ini dopust, te osobe koje rade s polovicom radnog vremena radi brige i njege djece s teškoćama", napisao je Petek.

NASTAVAK SURADNJE Renato Petek je ušao u SDP, ide i na unutarstranačke izbore

Ako je javnost u nekom trenutku provedbe revidiranja mjere roditelj odgojitelj imala osjećaj da je sve provedeno bez senzibiliteta, empatije i razumijevanja pozicije onih na koje se odluka odnosi, što je tek ovo, upitao je Petek i upozorio kako Zakon o radu u člancima 34. i 151. jasno propisuje prava i mogućnosti otkazivanja ugovora tzv. zaštićenim skupinama radnika.

Ističe da SDP nije bio upoznat niti konzultiran o planu restrukturiranja, o tim temama ne odlučuje se na razini Gradske skupštine, već je to isključiva odgovornost izvršne vlasti, to jest gradonačelnika kao predstavnika vlasnika.

SDP-OV ZASTUPNIK U SKUPŠTINI Petek: SDP će gradonačelniku predstaviti prijedloge za uštede

Petek kaže da se godinama zalaže za uvođenje reda i smanjenja broja radnika na pozicijama očitih viškova u administraciji, a pogotovo rukovodećim mjestima u Gradu, Holdingu i ostalim trgovačkim društvima, sukladno Zakonu o radu i Kolektivnom ugovoru, te prema prihvatljivim kriterijima.

Brojni građani očekivali su i dali bi snažnu potporu rješavanju radnih mjesta onih koji su došli na njih "po babi i stričevima", za ona mjesta koja su izmišljena za prijatelje i političke partnere, koordinatore ničega, voditelje projekata koji ne postoje itd. s brutalnim plaćama i koeficijentima daleko iznad 4,2, za što se treba dobiti suglasnost sindikata pri zapošljavanju.

ZASTUPNIK PROZVAO HDZ Petek o uhićenjima: Vidjet ćemo hoće li neki krak istrage doći do članova HDZ-a. Odgovorni su

"A sada je jedan od ciljeva savjetovanja riješiti se trudnica i majki koje brinu za djecu s teškoćama u razvoju", upozorava Petek.

Također je nezadovoljan modelom komuniciranja unutar sustava izvršne vlasti u Gradu, kao i prema javnosti, tvrdi kako je u nekim segmentima komunikacija lošija nego u vrijeme Bandićeve administracije.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • kadćekraj 05.01.2022.

    To smo i očekivali.Oduvijek sve ide preko leđa onih najslabijih.Trebamo se mi svi odselit iz ove vukoj..ne i otić gdje god .Ostavit kriminalnoj organizaciji i ostalim što žive na našoj grbači nek pljunu u šake, zavrnu rukave i rade prave prljave poslove.

  • Mendieta6 05.01.2022.

    Kakva je sramota otpustiti nekoga? Nije bitno je li radnik lijep, plav, trudan nego izvrsava li kvalitetno i na vrijeme svoje obveze.

  • Hr.repka 05.01.2022.

    Došli Napravit cirkus pokrast o sve uništit

Komentiraj...
Vidi sve komentare