To je to što me zanima!

Peticija za proglašavanje Pape nevjernikom ima 3.400 potpisa

Peticija koja podupire otvoreno pismo skupine ultrakonzervativnih teologa i svećenika i traži da se papa Franjo proglasi heretikom, prikupila je skoro 3.400 potpisa na internetskoj stranici Change.org do subote u podne
Vidi originalni članak

Skupina 19 katoličkih svećenika i teologa pozvala je biskupe da proglase papu Franju heretikom u najnovijem od ultrakonzervativnih napada na poglavara Katoličke Crkve zbog niza pitanja - od pričesti za rastavljene, vjerske raznolikosti, do neodgovarajućeg odnosa prema krizi spolnog zlostavljanja u Crkvi.

Deseci katoličkih teologa i članova svećenstva, ali ne i kardinali, podržali su otvoreno pismo na 20 stranica datirano 30. travnja.

- Poduzeli smo ove mjere kao zadnji pokušaj da odgovorimo na gomilanje štete koju su uzrokovale riječi i djela pape Franje i zbog kojih je nastala jedna od najgorih kriza u povijesti Katoličke Crkve - poručili su u otvorenom pismu u kojem su napali Papu zbog ublažavanja stajališta Crkve o niz pitanja.

Oni tvrde kako se Papa nije dovoljno zalagao za borbu protiv pobačaja i da previše prihvaća homoseksualce, kao i protestante i muslimane.

U SVOM STILU Papa Franjo poručio frizerima: Okanite se tračeva u salonima!

Autori pisma kažu da postoji dokaziva veza između Franjinog 'odbijanja katoličkih nauka' i onoga što oni vide kao njegov povlašten odnos prema svećenicima koji podržavaju njegova stajališta, a optuženi su za spolne prijestupe.

- Zaštita i promicanje svećenika koji odbacuju katolički nauk o braku, spolnoj aktivnosti i o moralnom zakonu općenito, čak i kada ti svećenici osobno krše moralne i građanske zakone na strahotan način, dovoljno dosljedno da bi se moglo smatrati politikom pape Franje - navodi se u pismu.

Otvoreno pismo nema službenu težinu da bi uvjerilo biskupe da pokrenu istragu ili bilo kako djeluju. Nije ga potpisao niti jedan visokopozicionirani crkveni dužnosnik.

Pismo je objavljeno u utorak na konzervativnoj katoličkoj web stranici LifeSiteNews - koja se često koristi kao platforma za napade na Papu. Prošle godine su objavili dokument bivšeg veleposlanika Vatikana u Washingtonu, nadbiskupa Carla Maria Vigana koji je pozvao Papu da podnese ostavku.

MOLITVA ZA MIR Papa putuje u posjet bugarskim i makedonskim pravoslavcima

Znatan dio pisma odnosi se na Radost ljubavi (Amoris Laetitia) - Papin dokument iz 2016. godine koji je temelj njegovih pokušaja da Crkvu s 1,3 milijarde članova učini inkluzivnijom i manje osuđujućom.

Papa Franjo je u dokumentu pozvao Crkvu da bude manje stroga i postane suosjećajnija prema 'nesavršenim' članovima - poput rastavljenih i onih koji su se kasnije ponovno vjenčali civilnom ceremonijom.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • 06.05.2020.

    Ovaj čovjek je čisto zlo. Poganske kipove postavlja u Vatikan. Sotona

  • purgerica prva 05.05.2019.

    Kako potpisatim peticiju? Eno u GB na Harvardu se uči kako je sotona pozitivac, a sotonizam, točnije organizaciju The Satanic Temple proglasili Crkvom! Sbo zlo potiče iz GB, od pedofilije do sotonizma. Kad se samo sjetim pola! pa ljudskim glavama u kolonijama i sjedeći na konjima palicama su tu glavu domoroca aristokrati šutirali po livadi. I mi se onda čudimo. Frančesko je obećao otići, povući se prošlu jesen. Što čeka?

  • nada m 05.05.2019.

    A ne znam ali nešto u njegovom pogledu ima zastrašujuće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare