To je to što me zanima!

Petorica za kaos: 'Milanović je doveo nacionalnu sigurnost u krizu i ugrozio nekoliko časnika'

Nastavak sukoba na relaciji Pantovčak-Markov trg nastao je zbog slanja pripadnika Počasne zaštitne bojne prema BiH prije odluke ministra obrane. Ona je tražena naknadno, jer bez nje ne bi mogli prijeći granicu
Vidi originalni članak

Sukob na relaciji Ured predsjednika - Vlada, odnosno ministar obrane, ne smiruje se, a nitko se više ne usudi prognozirati kako će ovaj otvoreni rat završiti. Čelni ljudi saborskog Odbora za obranu zagovaraju rješavanje sukoba kompromisom, odnosno vraćanjem kulture dijaloga.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • Suštinu u prvi plan 02.11.2021.

    Autor članka ne izvješćuje što piše u demantiju obavijesti MORH-a od strane načelnika Glavnog stožera (oboje objavljeno danas). Načelnik stožera navodi urudžbene brojeve i klasu dopisa koje je uputio ministru obrane kojima traži njegovu Odluku, iz kojih je razvidno da ju je tražio prije nego su vojnici upućeni u Split. Suština jr. čini se u tome, da je ministar obrane želio da njegovu Odluku zatraži predsjednik, a ne načelnik Glavnog stožera. U svom demantiju načelnik Glavnog stožera navodi da "članak 69 Zakona o obrani nije precizan u pogledu procedure kojom se traži odluka ministra", vjerojatno aludirajući da se ne navodi tko treba od ministra obrane zatražiti odluku/dopuštenje za upućivanje pripadnika Počasno-zaštitne bojne na ceremonijalni događaj u drugoj zemlji, a ministar se zainatio da treba dobiti zahtjev od predsjednika.

  • 02.11.2021.

    mišljenja sam da bi se općenit državni vrh trebao odgovornije ponašati pred širom javnosti i rješavati ono što treba na profesionalnoj razini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare