To je to što me zanima!

'Petrina nije kriv što Primošten ne hvata hrvatske programe'

Primoštenski načelnik i komunalni redari su srušili stupove kojima se postrojenje napajalo strujom. Sud je presudio kako obaranje stupova nije bilo protupravno
Vidi originalni članak

Antene Primoštenaca već pet godina mogu 'hvatati' samo talijanske postaje, a hrvatske programe mogu gledati samo preko satelita ili MAX TV -a jer postrojenje Odašiljača i veza na brdu Gaj nema struje. Nema je jer su 2006. primoštenski načelnik Stipe Petrina i radnici općinskog komunalnog poduzeća Bucavac, temeljem odluka Poglavarstva i Općinskog vijeća,  motornim pilama oborili drvene stupove preko kojih se postrojenje napajalo strujom. To su učili jer su Odašiljači i veze te HT i Vipnet koji također na Gaju imaju bazne stanice, odbili Općini platiti ukupno 500.000 kuna naknade za korištenje javnih površina. Pet godina je trajao sudski spor zbog rušenja električnih stupova, a ovog tjedna je pravomoćna postala presuda Županijskog suda u kojoj je utvrđeno da u uklanjanju  drvenih stupova i presijecanju električnog  kabela za napajanje stupova nema obilježja protupravnosti, odnosno samovlasti  jer je komunalni redar postupao u skladu s pravovaljanim odlukama ovlaštenog organa. 

- Sve je u državi već rasprodano, ali nećemo dopustiti da netko uzurpira i ono što je još uvijek naše. Katastarskom izmjerom i uvođenjem naknade stali smo na kraj i krađama monopolističkih tvrtki. Moraju plaćati polaganje energetskih, vodovodnih, telekomunikacijskih i drugih instalacija na javnim površinama - rekao je Petrina. 

Općina je na kraju podnijela tužbu protiv HRT-a i Odašiljača i veza jer Primoštenci pet godina ne mogu gledati televiziju i slušati radio iako su u tom su razdoblju platili su šest milijuna kuna za TV pristojbu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare