To je to što me zanima!

Petrol preuzima Crodux, dosad u vlasništvu generala Čermaka

Crodux zapošljava 1150 radnika, a 2019. godinu završio je s poslovnim prihodima od 5,6 milijardi kuna i neto dobiti od 142 milijuna kuna. Petrol će preuzeti 91 benzinsku postaju
Vidi originalni članak

Slovenska naftna kompanija Petrol preuzela je hrvatski maloprodajni lanac Crodux, do sada u vlasništvu umirovljenog generala Ivana Čermaka, javlja Novac.hr. 

U priopćenju iz Petrola navode da će nakon preuzimanja 91 Croduxove postaje slovenska kompanija imati više od 200 prodajnih mjesta u Hrvatskoj te će svoj tržišni udjel na hrvatskom tržištu naftnih derivata povećati na oko 23 posto. Uz benzinske postaje, Petrol je preuzeo i ostatak Croduxova poslovanja - skladišne kapacitete u Omišlju i Zadru.

U TRAVNJU 2021. Petrol namjerava pustiti u pogon vjetropark kod Knina

Crodux zapošljava 1150 radnika, a 2019. godinu završio je s poslovnim prihodima od 5,6 milijardi kuna i neto dobiti od 142 milijuna kuna. 

Jutarnji iz neslužbenih izvora doznaje kako je vrijednost transakcije veća od 200 milijuna eura. 

Ivan Čermak je 2013. postao vlasnik Croduxa nakon što je otkupio hrvatski maloprodajni biznis austrijskog OMV-a. Iako ni tada iznos transakcije nije objavljen, spekulira se da se radilo između 110 i 120 milijuna eura. 

PREPUŠTA UPRAVLJANJE MLAĐIMA Čermak se povukao iz operative Croduxa: 'Idem u polumirovinu'

Slovenska je kompanija prije godinu i pol preuzela Croduxovo poslovanje s ukapljenim naftnim plinom, uključujući i veliki terminal u Svetom Križu Začretje. 

Idi na 24sata

Komentari 220

  • Alois 17.01.2021.

    Dragi susjedi treba poceti raditi ne da zivite 2 mjeseca od rente sa apartmanima a industrije nemate.

  • Alois 17.01.2021.

    Sada budete imali barem dobro gorivo jer petrol ima kvalitetu. A sta ste drugo cekali bolje da je prodao nek da sve propadne..... To su vasi uhljebi i ratni profiteri koji su unistili hrvatsku i koja je postala sirotinja EU... Samo pogledajte kakve kuce su se gradile po banovini po koncu rata uzas pa ovo nema albanija tako ruznih sela nista se nije ulagalo u nista a sada preprodavaci od sirotinje za sitnis kupuju stoku i vise siromasuju ove ljude koji zive od stoke. Zalostno sve propada a vi se dijelite na hdz i sdp. 

  • zolymedimurje@gmail.com 16.01.2021.

    Ratni profiteri. Dok su domoljubi ginuli on je krao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare