To je to što me zanima!

Petrović o omikronu: Oboljeli imaju blage simptome, očekuje se još slučajeva idućih tjedana

Radi se o visoko zaraznome soju, još zaraznijem od delte, tako da nema mjesta za opuštanje iako smo na jednom silaznome, dobrom putu ovoga četvrtoga vala, rekla je Goranka Petrović
Vidi originalni članak

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izvijestio je sinoć da su potvrdili i treći slučaj omikron varijante u Hrvatskoj.

- Provjerom dva pristigla uzorka u službenom laboratoriju HZJZ-a, koja je završila danas u prijepodnevnim satima, utvrđeno je da se radi o omikron varijanti. Usporedno s laboratorijskom analizom obavljeno je i epidemiološko istraživanje i svi kontakti oboljelih koji su u Hrvatskoj pozvani su obaviti PCR test - priopćili su sinoć iz HZJZ-a. Uzeli su 16 uzoraka od kojih je 14 bilo negativno, jedan je u radu, a jedan je pozitivan na novu varijantu omikron.

NESLUŽBENI PODACI: Danas 3262 nova slučaja

Epidemiologinja HZJZ-a dr. Goranka Petrović u radijskoj emisiji HRT-a Izaberi zdravlje rekla je kako očekuje da će biti još slučajeva u tjednima koji dolaze.

- Potvrđen je jedan pozitivan koji nema nikakve simptome, a da podsjetim, prvih dvoje koji su testirani također imaju blaže simptome koji ne zahtijevaju bolničko liječenje. Oboje su cijepljeni, a jedan od njih je prije cijepljenje već jednom prebolio COVID - rekla je Petrović.

TESTIRANO 16 UZORAKA Potvrđen i treći slučaj omikrona u Hrvatskoj, svi kontakti moraju na PCR test i u karantenu

- Radi se o visoko zaraznome soju, još zaraznijem od delte, tako da nema mjesta za opuštanje iako smo na jednom silaznome, dobrom putu ovoga četvrtoga vala - dodaje.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 07.12.2021.

    U prijevodu: Ljudi došao virus prehlade pod nazivom korona...

  • zmarge 07.12.2021.

    Blagi simptomi? Ajde?! A što je dosad bilo?

  • Ja sam glup 07.12.2021.

    Pzifer optužen za širenje laži o cjepivu AstraZenece, uključujući i to da izaziva rakAmerički farmaceutski div sve optužbe odbacuje i sve prebacuje na treću stranu.Branimir Vorša | 07.12.2021. / 10:07

Komentiraj...
Vidi sve komentare