To je to što me zanima!

Pfizerovo cjepivo preporučili i za djecu stariju od pet godina

Korak prema odobrenju: Nakon zelenog svjetla stručnjaka, očekuje se da bi Pfizerovo cjepivo uskoro trebalo dobiti odobrenje, što znači da bi se od sredine studenog moglo cijepiti 28 milijuna djece u SAD-u
Vidi originalni članak

Panel stručnjaka u SAD-u dao je u utorak zeleno svjetlo za Pfizerovo cjepivo protiv korone i za djecu staru između 5 i 11 godina, što znači da bi se kroz nekoliko tjedana mala djeca mogla početi cijepiti ovim cjepivom, piše AFP.

Stručnjaci Uprave za hranu i lijekove (FDA), koja je sazvala sastanak, navode da su prednosti veće od poznatih rizika, a očekuje se da bi FDA uskoro trebala dati odobrenje za cjepivo. To znači da bi se sredinom studenog moglo početi cijepiti još 28 milijuna mladih Amerikanaca. Za odobrenje je bilo 17 stručnjaka, a samo jedan je bio suzdržan.

TREBA BOLJA KONTROLA MJERA Bubaš o Milanovićevoj izjavi o antitijelima i cjepivu: Ne znam odakle mu to, nema ljestvice

Amanda Cohn iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti je izjavila kako joj je jasno kakve su prednosti u odnosu na rizike kad čuje za djecu na intenzivnoj, one s dugotrajnim posljedicama nakon Covida i one koji su umrli. 

Pedijatar Paul Offit istaknuo je kako je pitanje kada znamo dovoljno o cjepivu te istaknuo i da ćemo kroz dogledno vrijeme imati potpunije podatke. 

Stručnjaci su istaknuli da ne bi podržali široko cijepljenje u školama i da bi ovo trebala ostati odluka obitelji. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Blaugrana1984 27.10.2021.

    Izgleda da Lauc nije baš gluposti pričao...

  • Šime Brčić 27.10.2021.

    Pobogu ljudi, nemojte se vakcinisati ako nećete, ali nemojte lagati i izmišljati i time davati opravdanje samome sebi zato što nećete da se vakcinišete jer time nanosite štetu svima nama i drugome uskraćujete pravo na život jer mnogi slede vaše laži. Činjenice su da su na respiratorima uglavnom nevakcinisani, da su na kiseoniku uglavnom nevakcinisani, i da umiru uglavnom nevakcinisani i to su činjenice i njih ko ne uvažava i drukčije prenosi, on svesno laže i manipuliše i to molim Vas nemojte raditi. Lično u porodici imam 2 smrtna slučaja, obe mlađe i zdrave osobe, koje se nisu vakcinisale i koje su se lečile imunitetom i zdravom ishranom tipa belog luka. Takođe u porodici ni jedna vakcinisana osoba nije imala teže simptome od kašljucanja. Ovo su čiste činjenice. Laži čine čuda i zaluđuju masu i zato prestanite da lažete molim vas to je od mene

  • hebi im mater 27.10.2021.

    Mora se samo umrijeti...tako da....ostanimo kulturni

Komentiraj...
Vidi sve komentare