To je to što me zanima!

Philip Morris mora platiti 8 mil. dolara za smrt pušača

Ova presuda, koju je donijela porota u gradu Fort Lauderdaleu, mogla bi biti presedan za 8000 drugih sudskih postupaka vezanih za smrt pušača
Vidi originalni članak

Nakon devetosatnog vijećanja porota suda na Floridi dosudila je dva milijuna dolara odštete za udovicu Elaine Hess i milijun dolara za njezina sina Davida. Tužila je proizvođača cigareta "Philip Morris" jer joj je suprug umro s 55 godina, a pušio je više od 40 godina. Na dan bi popušio do tri kutije cigareta Benson & Hedges. Sud joj je odbio zahtjev za odštetu od 130 milijuna dolara i dodijelio dva milijuna. Proizvođaču cigareta izrekli su kaznu od pet milijuna dolara. "Philip Morris" je odmah najavio žalbu. Ta presuda, koju je donijela porota u gradu Fort Lauderdaleu, mogla bi poslužiti kao presedan za 8000 drugih sudskih postupaka.Mnogobrojni sudski postupci u pripremi su na Floridi od 2006., kad je Vrhovni sud poništio rekordnu odštetu od 145 milijuna dolara u zbirnoj tužbi više osoba protiv proizvođača cigareta. Dok "Altria", koja je tvrtka-majka proizvođača "Phillip Morris", najavljuje da će se oštro braniti i da ta presuda neće donijeti lavinu sličnih, odvjetnik Edward Sweda, specijaliziran za slične predmete, uvjeren je da je presuda "ohrabrujuća" i da će slijediti nove.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nix_zgd 19.02.2009.

    glupost, tog ima samo u americi..

  • chuperak 19.02.2009.

    meni je zanimljivije kako to da on puši vie od 40g a imao je 55 kad je umro!!??

  • audrey 19.02.2009.

    ovo je jedno veliko sranje......pa ljudi moji jeli iko tjera ikoga da pusi....na svakoj kutiji cigareta stoji upozorenje da je stetno pusiti u trudnoci,da se moze oboliti od raka,opcenito da je stetno za zdravlje.....i sta sad ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare