To je to što me zanima!

Pijana usmrtila ženu: Bivšoj HAC-ovki sud smanjio kaznu

Vrhovni sud RH odlučio je smanjiti kaznu vozačici budući da je priznala krivnju i time pridonijela brzini postupka, te ranije nije bila kazneno osuđivana...
Vidi originalni članak

Vrhovni sud Republike Hrvatske smanjio je za tri godine kaznu Ivani Teni Gotovac Soldatić koja je pijana 23. listopada prošle godine u Splitu, nakon što je prošla na crveno svjetlo, automobilom na zebri naletjela na 19-godišnju studenticu Mariju Ćorić i na mjestu ju usmrtila, piše Telegram.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovu vozačicu Županijski sud u Splitu nepravomoćno je kaznio s 10 godina zatvora, dok je Vrhovni sud sada djelomično prihvatio njezinu žalbu i osudio ju na sedam godina. Ostala joj je, međutim, doživotna zabrana upravljanja vozilima.

Vrhovni sud RH odlučio je smanjiti kaznu vozačici budući da je priznala krivnju i time pridonijela brzini postupka, te ranije nije bila kazneno osuđivana. 

SPLIT: PIJANA PREGAZILA STUDENTICU Dobila deset godina: Do kraja života neće smjeti voziti auto!

Podsjetimo, Ivana Tena Gotovac Soldić bila je pijana, vozila je iako joj je bila oduzeta vozačka, prošla je kroz crveno i vozila iznad ograničenja. Usmrtila je Mariju Ćorić. Nepravomoćno je osuđena na 10 godina. Po drugoj točki optužnice je oslobođena optužbe, da nije pružila pomoć unesrećenoj. Kako je naglasio sudac Mešin, stav viših sudova i sudske prakse je kako je potrebno proći neko vrijeme od trenutka nesreće do smrti da bi postojalo ovo kazneno djelo. Nesretna 19-godišnja djevojka je preminula pet minuta nakon udara, što je utvrdio sudski vještak, tako ni pijana vozačica nije mogla pomoći, sve da je i stala, pa nije mogla biti proglašena krivom. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 168

  • seena 17.11.2019.

    trebao bi joj narod presuditi kad izađe

  • mdcro24 15.11.2019.

    Sramite se suci koji ubojicama smanjujete kazne. Pozelim da vam se dogodi u obitelji tako nesto i onda bih volio znati ako bi sudili,

  • seena 15.11.2019.

    pljuc

Komentiraj...
Vidi sve komentare