To je to što me zanima!

Piranja postala suvenir: Sad 'grize' i s boca rakije

Riba koju su nedavno ulovili u Dravi postala je suvenir u Petrijevcima. Klara Klak (43) oslikava boce piranjama, a kaže da su svima simpatične
Vidi originalni članak

Tihomir Averle, koji je upecao piranju, moj je dugogodišnji prijatelj i kolega iz ribičkog kluba Karašica. Ponosna sam na njega. Predobar je ribič i u svojoj ribičkoj karijeri već je imao velikih uspjeha. Baš zato što je piranju upecao u Petrijevcima, odlučila sam se motiv piranje oslikan na bocama ponuditi kao autentični petrijevački suvenir, priča Klara Klak (43), djelatnica lokalne računovodstvene tvrtke. U boci se nalazi rakija, a cijena jedne je 25 kuna. Klara se i inače u slobodno vrijeme bavi oslikavanjem stakla akrilnim bojama. U suradnji sa suprugom, naučili su maksimalno iskoristiti odbačeni stroj za pranje rublja. Tako od njegovih staklenih vrata izrađuju svijećnjak, od bubnja postolje za roštilj, a od sitnijih dijelova luster.
- Kad sam ljudima pokazala prve uratke, smijali su se, ali svima je bilo simpatično. Evo, baš jučer je jedna boca, naravno, puna rakije, otišla u Valpovo kao rođendanski dar - priča Klara koja ne može stići oslikati sve narudžbe. Pritom joj novac koji dobije za rad posluži da pokrije troškove boja i kistova.
- Novac dobro dođe, ali u ovome slučaju nije primaran. Moramo se malo i zabaviti na svoj račun - zaključila je Klara. U tom kontekstu, ispod slike piranje stoji i bećarac koji je Klara osmislila i napisala: “Petrijevci selo je bez mana, ima svega, pa čak i pirana”.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • vekyved 27.07.2010.

    šta sve ljudi neće komercijalizirat,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare