To je to što me zanima!

'Piranje u Dravi neće moći preživjeti dulje od ljeta'

Nakon ljeta past će temperature koje odgovaraju piranjama, kaže stručnjak. Nije neobično da su piranje u Dravi jer su već zabilježene u Vojvodini
Vidi originalni članak

Profesor osječkog Poljoprivrednog fakulteta Anđelko Opačak potvrdio je autentičnost ulovljene piranje. Prema njegovim riječima, ovo nije neobično jer su slični ulovi već zabilježeni u kanalima po susjednoj Vojvodini.
- Piranje su preživjele hraneći se planktonima. No ne vjerujem da će živjeti dulje od ljeta. Tad prestaju temperature koje njima odgovaraju i uginut će. A u jezeru su završile najvjerojatnije jer ih se netko riješio iz kućnog akvarija, za koji su postale prevelike - objasnio je profesor Anđelko Opačak.
Josip Dimnjašević, predsjednik osječkih sportsko-ribolovnih udruga, odlučio je upecanu piranju, dugu 25 centimetara, preparirati i izlagati na ribolovnim izložbama.
- Naša piranja bit će svima atrakcija - rekao je ponosno Dimnjašević.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • cibo 22.07.2010.

    ameriku su kontaminirali sa azijskom Zmijoglavkom i nema spasa....triba zabraniti uvoz svih riba takvih i slicnih u hrvatsku jer kad tad ce neka budala baciti fishgozilu...

  • BERISLAE 22.07.2010.

    super,moji Slavonci,kad prođe ljeto onda se kupajte,a najbolje u zimi tada ih sigurno neće biti!!!Treba pozvati Josipovića na otvaranje zimske sezone,ako je slučajno koja preživjela!

  • stari mudrac 22.07.2010.

    i gdje pecati, pitam ja vas ? na moru ajkule, na dravi piranje, na jarunu bezglavi srbi ; di pecat ? di ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare