To je to što me zanima!

Pisac Josip Mlakić predstavio je u Zagrebu knjigu 'Izgaranje'

Izgaranje je netipičan mali veliki roman o ratu, a književno oko Josipa Mlakića, poput najbolje filmske kamere, ništa ne prepušta slučaju.
Vidi originalni članak

Književnik i pisac Josip Mlakić predstavio je danas u Zagrebu, u prostorijama knjižare Fraktura, novu knjigu 'Izgaranje'. Jedan od gostiju na predstavljanju knjige bio je i član uprave 24sata Goran Gavranović. Uz njih je i novinar Ivica Đikić.

POGLEDAJTE VIDEO: Predstavljanje knjige

Najnoviji roman Josipa Mlakića Izgaranje pripovijeda o posljedicama rata i poraća, o životu nekolicine momaka čiji je svijet stubokom promijenjen kada su istrgnuti iz svakodnevice i bačeni na ratište. Strahove, nadanja i stradanja nosit će sa sobom još dugo nakon što se vratio mir ili ono što se mirom naziva.

U Izgaranju se kao u Altmanovim Kratkim rezovima ili Austerovu Dimu kroz niz fragmenata postupno stvara jedan svijet; ovdje je to svijet bosanskoga gradića. Autentični, filmski Mlakićevi junaci kroz sekvence donose stvarno--nestvarnu fresku u kojoj se pokazuje da život jest veći od književnosti, no da ga samo književnost može točno i precizno opisati.

Izgaranje je netipičan mali veliki roman o ratu, a književno oko Josipa Mlakića, poput najbolje filmske kamere, ništa ne prepušta slučaju.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare