To je to što me zanima!

Pisao Papi: Biskup Bogović želi otići s dužnosti zbog bolesti

Gospićko-senjski biskup Bogović pisao je Franji da ga umirovi. Misli da ne može ostati na tako zahtjevnoj dužnosti. Ne postoje rokovi u kojima Papa mora odlučiti
Vidi originalni članak

Osjetim ja da slabije vidim, da mi se spava kada ne treba i ne treba mistificirati tu ništa. Može čovjek u toj dobi neke poslove i dalje raditi, ali ne na tako zahtjevnoj dužnosti kao što je upravljanje biskupijom.

Tako je gospićko-senjski biskup Mile Bogović pisao papi Franji uz molbu da ga umirovi i da Gospićko-senjska biskupija što prije dobije novog biskupa. Mile Bogović ima 75 godina, a papa Franjo će odlučiti hoće li njegovo pisano odreknuće od službe, koje preko nuncijature putuje u Rim, prihvatiti odmah ili zatražiti od biskupa da ostane na svojoj dužnosti sve do izbora nasljednika. Koliko je poznato, ne postoje rokovi u kojima Papa mora odlučiti.

- U svom odreknuću molim Papu da me razriješi dužnosti što prije. U tom trenutku prestat ću biti upravitelj biskupije, ordinarij, te će mi prestati svaka funkcija u Biskupskoj konferenciji, ali biskup ostajem i dalje - rekao je Bogović i dodao kako je ponosan što je ustrojio novu biskupiju i omogućio obnovu mnogih u ratu razorenih crkvenih objekata.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • dan77 07.08.2014.

    hoce covijek pod stare dane, malo uzivati s unicicima :)

  • gospic1 07.08.2014.

    Biskup I pol, odradio duznost za 5+

  • Didi219 07.08.2014.

    A dobar je naslov: "biskup Bogovic je pisao Franji" kaj je to Franjo iz Krapine?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare