To je to što me zanima!

Piši, piši...: Tim tempom dug vraćaš za četiri milijuna godina

Ivica Todorić može srušiti Martinu Dalić i ugroziti cijelu Vladu ako objavi jedan e-mail. Ali on ključne dokaze ne daje pa će ga ministrica Dalić tužiti za klevetu...
Vidi originalni članak

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić i Ivica Todorić uskoro bi trebali pred sud, gdje će frcati perje na sve strane. Todorić je najavio da će tužiti nju za štetu, a ona njega za klevetu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Još formalni vlasnik Agrokora konkretizirao je veoma ozbiljne optužbe. Tvrdi da su upravo Martina Dalić i Ante Ramljak (tad još nije bio izvanredni povjerenik u Agrokoru) otvoreno prijetili njemu i članovima njegove obitelji. Naveo je i da je Dalić u 2.30 sati prijetila mailom uhićenjima obitelji ako ne potpišu “lex Agrokor” i ne prepuste tvrtku državi. Tvrdi i da je dodatno prijetila njegovu sinu Anti uhićenjem, a i Ramljak je slao ljutite SMS-ove.

- Sve što je Todorić rekao o meni bezočna je laž i tužit ću ga za klevetu - reagirala je ministrica Dalić na optužbe koje su više nego ozbiljne.

Hoće li se DORH uključiti?

Ako bi bilo istina što je Todorić naveo, to je više kaznenih djela - od prijetnji do zloporabe položaja i ovlasti. Ali i dokaz Todorićevih tvrdnji da su mu smišljeno oteli tvrtku. Todorić je dobio loptu na volej i trebao je samo objaviti sporni mail. Međutim, on to nije učinio iako je reagirao na izjave premijera Andreja Plenkovića, koji je jučer štitio Dalić. Todorić je ustvrdio da Dalić i Plenković boluju od amnezije i da je dovoljno da potpredsjednica pogleda svoje odlazne mailove. Zvali smo i njegova odvjetnika Čedu Prodanovića i zatražili mail, ako postoji, kako bismo znali tko govori istinu, ali dokaz nismo dobili. Premijer je stao iza svoje suradnice. Također je podsjetio da je Agrokor bio pred slomom, a ne, kako Todorić tvrdi, da je bio zdrava kompanija.

- Nije bilo nikakvog pritiska iz Vlade. Zakon o Agrokoru mogao se aktivirati samo uz privolu tadašnje Agrokorove uprave i oni su to napravili. Ne bi bilo dobro da dođe do kolektivne amnezije i da se zaboravi realnost kompanije prije šest mjeseci - rekao je Plenković, kojem nije jasno zašto Todorić nije reagirao ranije ako je vidio bilo kakav problem.

SDP-ovac Peđa Grbin poručio je da, ako se pokažu točne Todorićeve tvrdnje, Dalić mora otići iz Vlade.

- DORH bi na temelju već objavljenog trebao pokrenuti istragu - smatra Grbin.

A ključni dokument o poslovanju Agrokora trebalo bi biti dugo najavljivano izvješće revizorske kuće PwC. Njegova objava je naprasno odgođena za sljedeći tjedan, i to navodno zato što se izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom ne može dogovoriti kako će ono izgledati. Iako ne mora značiti, to dodatno potkrepljuje tezu Todorića da se namjerno namještaju gubici od nekoliko milijardi kako bi on bio optužen za uništavanje tvrtke.

Ipak osnivaju povjerenstvo

Podsjetimo, iako Todorić tvrdi drukčije, svi dosadašnji podaci pokazuju da je Agrokor za Todorića kasnio s plaćanjima i nedostajale su mu milijarde za normalno funkcioniranje.

Poslovanje Agrokora će istraživati i posebno saborsko povjerenstvo, o kojem su se HDZ i SDP napokon složili.

Todorićev blog je čitan, a specijalizirane stranice procjenjuju da je jučer vrijedio 960 dolara. Sa 600 jedinstvenih posjetitelja dnevno, može zaraditi 4 dolara od oglašavanja na dan. Ako Gazda krene tako zarađivati, trebat će mu 4,4 milijuna godina da uprihodi dovoljno da vrati dug Agrokora od 40 mlrd. kuna.

Idi na 24sata

Komentari 101

  • zebra 27 07.10.2017.

    Pisala bi i Dalićka njemu samo nema marke, kupit će njoj ih Plenki pa će mu Dalićka poslat pismo s Jadrana..

  • zebra 27 07.10.2017.

    Ma kojih 4 milijuna godina?? Da se rasproda svu Todorićevu imovinu koju je steka pljačkom u ovih 25 godina, dug može se vratit u jednoj rati..

  • LANA555 30.09.2017.

    Ma kakav dug država če mu uzet ono nešto što moraju.Sve drugo mu ostaje tj biče otpisani dug.Normalno građani bu ju vračali tako da uz poreze i skupoču i td i popapala maca.Pa tako isto i sa sanaderom je.Sve mu ostalo bio 3god u prdekani i gotovo slike su mu vratili još smo ito plačali .Ma cirkus .

Komentiraj...
Vidi sve komentare