Obavijesti

News

Komentari 101

Piši, piši...: Tim tempom dug vraćaš za četiri milijuna godina

Piši, piši...: Tim tempom dug vraćaš za četiri milijuna godina
1

Ivica Todorić može srušiti Martinu Dalić i ugroziti cijelu Vladu ako objavi jedan e-mail. Ali on ključne dokaze ne daje pa će ga ministrica Dalić tužiti za klevetu...

VIDEO

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić i Ivica Todorić uskoro bi trebali pred sud, gdje će frcati perje na sve strane. Todorić je najavio da će tužiti nju za štetu, a ona njega za klevetu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

Još formalni vlasnik Agrokora konkretizirao je veoma ozbiljne optužbe. Tvrdi da su upravo Martina Dalić i Ante Ramljak (tad još nije bio izvanredni povjerenik u Agrokoru) otvoreno prijetili njemu i članovima njegove obitelji. Naveo je i da je Dalić u 2.30 sati prijetila mailom uhićenjima obitelji ako ne potpišu “lex Agrokor” i ne prepuste tvrtku državi. Tvrdi i da je dodatno prijetila njegovu sinu Anti uhićenjem, a i Ramljak je slao ljutite SMS-ove.

- Sve što je Todorić rekao o meni bezočna je laž i tužit ću ga za klevetu - reagirala je ministrica Dalić na optužbe koje su više nego ozbiljne.

Hoće li se DORH uključiti?

Ako bi bilo istina što je Todorić naveo, to je više kaznenih djela - od prijetnji do zloporabe položaja i ovlasti. Ali i dokaz Todorićevih tvrdnji da su mu smišljeno oteli tvrtku. Todorić je dobio loptu na volej i trebao je samo objaviti sporni mail. Međutim, on to nije učinio iako je reagirao na izjave premijera Andreja Plenkovića, koji je jučer štitio Dalić. Todorić je ustvrdio da Dalić i Plenković boluju od amnezije i da je dovoljno da potpredsjednica pogleda svoje odlazne mailove. Zvali smo i njegova odvjetnika Čedu Prodanovića i zatražili mail, ako postoji, kako bismo znali tko govori istinu, ali dokaz nismo dobili. Premijer je stao iza svoje suradnice. Također je podsjetio da je Agrokor bio pred slomom, a ne, kako Todorić tvrdi, da je bio zdrava kompanija.

- Nije bilo nikakvog pritiska iz Vlade. Zakon o Agrokoru mogao se aktivirati samo uz privolu tadašnje Agrokorove uprave i oni su to napravili. Ne bi bilo dobro da dođe do kolektivne amnezije i da se zaboravi realnost kompanije prije šest mjeseci - rekao je Plenković, kojem nije jasno zašto Todorić nije reagirao ranije ako je vidio bilo kakav problem.

SDP-ovac Peđa Grbin poručio je da, ako se pokažu točne Todorićeve tvrdnje, Dalić mora otići iz Vlade.

- DORH bi na temelju već objavljenog trebao pokrenuti istragu - smatra Grbin.

A ključni dokument o poslovanju Agrokora trebalo bi biti dugo najavljivano izvješće revizorske kuće PwC. Njegova objava je naprasno odgođena za sljedeći tjedan, i to navodno zato što se izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom ne može dogovoriti kako će ono izgledati. Iako ne mora značiti, to dodatno potkrepljuje tezu Todorića da se namjerno namještaju gubici od nekoliko milijardi kako bi on bio optužen za uništavanje tvrtke.

Ipak osnivaju povjerenstvo

Podsjetimo, iako Todorić tvrdi drukčije, svi dosadašnji podaci pokazuju da je Agrokor za Todorića kasnio s plaćanjima i nedostajale su mu milijarde za normalno funkcioniranje.

Poslovanje Agrokora će istraživati i posebno saborsko povjerenstvo, o kojem su se HDZ i SDP napokon složili.

Todorićev blog je čitan, a specijalizirane stranice procjenjuju da je jučer vrijedio 960 dolara. Sa 600 jedinstvenih posjetitelja dnevno, može zaraditi 4 dolara od oglašavanja na dan. Ako Gazda krene tako zarađivati, trebat će mu 4,4 milijuna godina da uprihodi dovoljno da vrati dug Agrokora od 40 mlrd. kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.