To je to što me zanima!

Užas u rodilištu: Pištoljem je iznudio carski rez za suprugu

S Magnumom na porođaj: Ženu su liječnici porodili kako je A.G. tražio. Ona i beba su dobro. Nasilnog muža su saslušali i kazneno prijavili za ugrožavanje sigurnosti
Vidi originalni članak

Sve ću vas pobiti! Već sam robijao u zatvoru deset godina, neće mi biti problem još nekoliko odležati, vikao je A. G. na ginekologiji u Sarajevu u BiH. U četvrtak oko 2 sata dovezao je suprugu koja je dobila trudove u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”. U hodniku je presreo liječnicu, psihički iscrpljenu jer je upravo imala kompliciran porođaj, te joj zaprijetio da će je udaviti ako njegovo drugo dijete ne porodi carskim rezom. Ona mu je kazala kako za to nema nikakvih medicinskih razloga, na što je on povikao kako će izvaditi Magnum i pobiti cijeli liječnički tim, u kojemu su, uz liječnicu specijalisticu, specijalizant, medicinska sestra i anesteziolog. Nervozni muškarac prijetnje je začinio psovkama i povicima ne želeći slušati njihove dijagnoze.

Poslušali su ga i porodili ženu carskim rezom. Nasreću, sve je prošlo dobro, a majka i beba odlično se oporavljaju. Kako doznajemo, riječ je o djevojčici koja je bila teška 3,5 kilograma te duga 52 centimetra. Direktor bolnice dr. Bakir Nakaš kaže da osoblju zamjera jedino što nisu odmah zvali osiguranje bolnice i sve prijavili policiji.

- Očito je da su htjeli izbjeći sukob s muškarcem i gore posljedice. Nasreću, nije došlo do komplikacija, do kojih može doći kod carskog reza - kazao nam je dr. Nakaš.

Dodao je kako je uputio oštro upozorenje njima i ostalim liječnicima da ne smiju podleći ovakvim pritiscima. Istaknuo je da liječnici ionako rade pod velikim pritiskom jer je već bilo slučajeva napada pacijanata na liječnike, pa čak i vitlanja pištoljem. Smatra kako treba raditi na prevenciji ovakvih slučajeva.

Služio kaznu u Zenici

Muškarac iz Sarajeva već je osuđivan te je odslužio višegodišnju kaznu zatvora u Kaznenom zavodu Zenica u BiH. Navodno je prijetio liječnicima jer je njegova supruga prvo dijete rodila vakuumom. Iako to nije ostavilo posljedice na bebu, kod njega je izazvalo strah pa je tražio da je porode carskim rezom. Policija je prijavu iz bolnice zaprimila u petak ujutro. A. G. su saslušali i kazneno prijavili za ugrožavanje sigurnosti. Nisu ga zadržali u pritvoru. Prijeti mu do pet godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 154

  • SloŠou 26.09.2011.

    Ja ga sasvim razumem i na njegovoj sam strani. Možda nije izabrao najbolju metodu ali je barem efikasna. I meni je bilo, da kod prvog porođaja imam magnuma kod sebe, jer posle 16 sati su urgentno napravili carski. na sreču moje dete nema nikakvih posledica. Kod drugog smo imali dogovoreni CR ali su ipak pokušavali nas ubediti da probam prirodnim putem. Doktori nisu Bogovi u belom, a deca i roditelji zbog takvih mogu celi život izpaštati.

  • pero peric 26.09.2011.

    ..moja zena se mucila od ponedjeljka do utorka popodne jer nije mogla roditi prirodnim putem i na kraju je isla na carski a oni su mi djete zarezali po glavi i sva sreca da nije jako duboko..mala sad ima 3 godine i oziljak na glavi joj se jos uvijek vidi...

  • neno02 26.09.2011.

    e ne bi sad malo preispitali jel tko stvarno z*****bo u bolnici il je taj tip kakti stvarno luđak, ha? ne bi malo pod kaznenu odgovornost doktorčiće? i njih u čuzu...i njega...pa da vidimo ko je stvarno z***bo i zakaj je čovjek poludil?

Komentiraj...
Vidi sve komentare