To je to što me zanima!

Pistorius od petka u kućnom pritvoru, nadzirat će ga satelit

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius ovaj će tjedan biti pušten na kućni pritvor nakon odležanih 10 mjeseci od petogodišnje kazne, zbog ubojstva djevojke
Vidi originalni članak

Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius prošle je godine bio osuđen na pet godina zatvora zbog ubojstva djevojke Reeve Steenkamp . Ubio ju je na Valentinovo 2013. godine u njihovom domu u Pretoriji. Djevojka je umrla nakon ispaljenih četiri metaka u nju .

POGLEDAJTE VIDEO :

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, zbog dobrog vladanja u zatvoru, odlučeno je da Pistorius mora odslužiti samo šestinu zatvorske kazne iza rešetaka. Zbog toga će Pistorius u petak biti pušten na kućni pritvor . Međutim, ostat će pod kontrolom.

Nadzirat će ga satelitima koji su spojeni na njegovu elektroničku narukvicu sa GPS-om (globalnim navigacijskim satelitskim sustavom).

Njegova obitelj ne planira prirediti nikakvu veliku proslavu za njegovu slobodu.

Uvjete puštanja tek će objaviti , ali oni obično uključuju obvezan program liječenja , apstinencija od droge ili alkohola te rad za opće dobro. Neće se moći natjecati kao sportaš, ali se očekuje da će raditi neku vrstu 'ograničenih' treninga.

Pistoriusu se tijekom boravaka u zatvoru poboljšao status i spadao je u kategoriju A zatvorenika, odnosno onih koji imaju maksimalno privilegija.

Iako, Pistoriusovo puštanje na slobodu može biti kratkog vijeka . Država je u studenom pokrenula žalbu protiv Pistoriusove oslobađajuće presude za ubojstvo i pravni stručnjaci vjeruju da bi mogli uspjeti u tome.

POGLEDAJTE VIDEO :

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 13

  • rocco siffredi 18.08.2015.

    Ček ček ..bude i Sanader još malo u kućnom pritvoru

  • lubek 18.08.2015.

    Ovo nije presuda, to je lakrdija. On je kriv i za to ga treba pošteno osuditi, ili nije kriv pa ga u tom slučaju osloboditi, a trećeg nema. Ova presuda bi valjda trebala značiti "ubio ju je samo malo" ili što. Gluposti.

  • varešak 18.08.2015.

    Ubio djevojku i sada bi mu trebalo prirediti nekakav doček iz zatvora,dajte molim vas gdje je tu pamet ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare