To je to što me zanima!

Agrokor platio dugove malim dobavljačima, veliki na čekanju

Ramljak, je, podsjetimo, rekao da ga nije iznenadila odluka suda u Beogradu koji je odbio zahtjev da poduzeća iz koncerna Agrokor koja posluju u Srbiji dođu u nadležnost tzv. Lex Agrokora
Vidi originalni članak

Ante Ramljak, izvanredni povjerenik za Agrokor je u četvrtak popodne održao konferenciju za novinare. Nije želio  odgovoriti na pitanje kada će se dug platiti velikim dobavljačima, jer ni sam to ne zna. 

Najvažnija vijest sa sjednice vjerovničkog vijeća koje je održano u četvrtak je da je odobreno 142 milijuna kuna kojima je u potpunosti plaćen dug malim dobavljačima. S tim iznosom ukupno plaćeni dug je milijardu i pedeset jedan milijun kuna starog duga. Oko tri milijarde i sto milijuna je kompletan dug. 

Ramljak je govorio i o situaciji s Agrokorom u BiH. Tamo je Mercator preuzeo 80-ak svojih trgovina. Ramljak kaže da će Agrokoru platiti 15 milijuna interventnih eura kako bi se konsolidiralo stanje unutar Agrokorovih tvrtki u BiH.

Odluka suda u Beogradu ga nije iznenadila

Upitan za komentar na odluku beogradskog Privrednog suda, koji nije odobrio zahtjev da se lex Agrokor primjenjuje na imovinu Agrokora u Srbiji, Ramljak je rekao da ne može reći da ga odluka suda zabrinjava.

- Pravni rizici postoje, ali to je odluka njihovog suda, mi ćemo se na tu odluku žaliti - rekao je Ramljak.

Dodao je da postoji i pravna mogućnost, prema kojoj Sberbank može ovršiti imovinu Agrokora u Srbiji, odnosno da je to pravni rizik, ali je istaknuo da misli da to nije realno.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • tko nije lud nije normalan 01.09.2017.

    A osoba s Rolexom koja "nije imala pojma" što se dešava u Agrokoru,smišlja nove otimaččine od naroda kako bi se sve to podmirilo

  • Prva Proleterska 01.09.2017.

    Opet se pravi važan ! Niste vi podmirili male dobavljaće nego BANKE , vi ste samo kanalizirali NJIHOV novac po vašim dugovanjima ! Vi nemate dinara , nemate ni za pola žlice ledene vode a ne, da ste podmirili dobavljaće će . Možda će se ispostaviti kao točna i ova konstatacija - građani RH su podmirili male dobavljaće , bude li stvar otišla u PM !

  • Voltaire_ 31.08.2017.

    @ MedoBrundo12345 gospon :) Blago muckarosima pored takvih naivaca. Smrc :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare