To je to što me zanima!

Plakati s Dioklecijanom postali viralni: Djevojka se žali da je u Splitu zaradila visoku kaznu

Čuvajte se, ljudi, pravila su se promijenila, govori strankinja dok se hladi uplatnicom u Splitu. Tvrdi kako je dobila 150 eura kazne jer je pila alkohol na ulici...
Vidi originalni članak

Nedavno su po Splitu postavljene table koje upozoravaju turiste da se u tom gradu ponašaju odgovorno. 

Tabla s likom Dioklecijana je postala viralna, piše Dalmatinski portal.

- Šetate gradom rimskog cara. Ponašajte se kao da je on kod kuće! - piše na tabli.

Na tabli se napominje da je konzumiranje alkohola u javnosti zabranjeno, da se u bikinijima i bez majice može biti samo na plaži, da paze da ne budu preglasni te da za nuždu koriste toalet, a ne gradske zidove. Posjetitelje se također upozorava na kazne u visini do 300 eura.

S 300 eura kažnjava se konzumiranje alkohola na površini javne namjene, vršenje nužde na površinama javne namjene, spavanje u parkovima na travnjacima, trgovima i na drugim površinama javne namjene, konzumacija hrane ili pića na površini javne namjene i zadržavanje u ugostiteljskim objektima nakon kraja radnog vremena.

KOMENTIRA: JASMINA SARIĆ LEDIĆ Dopustili smo im da misle da u Hrvatskoj mogu sve što hoće

Na TikToku je postao viralan video turistice koja je dobila kaznu.

'To je samo kazna od 150 eura za konzumiranje alkohola na ulici u Hrvatskoj. Čuvajte se, ljudi, pravila su se promijenila', govori djevojka dok se hladi uplatnicom.

@splitboatparty Read it n weep #fyp #foryou #split #croatia #boatparty #europesummer ♬ original sound - Split Boat Party
Idi na 24sata

Komentari 32

  • Zlatna Vuga 18.07.2023.

    A šta bi sad trebalo pustiti turiste da pišaju po gradu gdje stignu? Sad, baš ako ima konzervu pive i pije po ulici to i nije tak strašno.

  • Fenix7 17.07.2023.

    Table?

  • 17.07.2023.

    da se ponasaju odgovorno kao insplicani kad izadjuniz splita?!……a to smo vidjeli u subotu u zagrebu kako se znaju ponasati….

Komentiraj...
Vidi sve komentare