To je to što me zanima!

Planinar četiri dana puzao kroz pustinju sa slomljenom nogom

Amos je sam planinario kroz kanjon Blue John. Pao je sa tri metra, iščašio rame i slomio nogu. Odlučio je puzati do auta. Uočili su ga rendžeri u helikopteru
Vidi originalni članak

Planinar Amos Wayne Richards (64) puzao je četiri dana kroz pustinju Utah sa slomljenom nogom kako bi preživio. Nogu je ozlijedio dok je hodao kanjonom Blue John u nacionalnom parku. Pao je sa tri metra, slomio nogu i iščašio rame. 

- Rame sam namjestio sam nakon tri minute. No, čim sam ustao shvatio sam da nešto nije u redu sa gležnjom. Noga me strahovito boljela. Nisam mogao stajati - opisao je Richards. 

Na put je krenuo inspiriran filmom "127 sati" snimljenom prema istinitoj priči. U njemu planinar kreće sam na put kroz kanjon Blue John. U procjepu mu ruku prignječi golema stijena. Kako bi si spasio život sam si je nožićem amputirao ruku. 

U sličnoj se situaciji našao i Amos. Bez signala na mobitelu i sa samo dva proteinska prutića ozlijeđen je pokušao doći do svog auta. Bočicu je putem napunio kišnicom jer nije imao vode i nastavio puzati. Četiri dana pratio je svoje korake i signal GPS, no do auta nije uspio doći. Srećom, našli su ga rendžeri koji su ga spazili iz helikoptera. Potpuno iscrpljenog i dehidriranog prevezli su ga u bolnicu, piše Guardian.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Kocho 27.09.2011.

    http://www.youtube.com/watch?v=R8t82x3WenE Ima jedan snimak TBOK, vuca se doma se zove ali nisam uspeo da pronađem na netu.

  • axlica 27.09.2011.

    gledala sam 127 sati i svima preporučam, a ovom čovjeku svaka čast!! inače, postoje dokumentarci iz serijala I shouldn't be alive, ima na jutubu pa ako vam se gleda.. nevjerojatno što ljudi rade da bi preživjeli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare