To je to što me zanima!

Spašavali su ga helikopterom: Planinar tri puta gubio svijest

Pripadnici HGSS-a vojnim helikopterom su krenuli u akciju na Paklenici kako bi u bolnicu prevezli planinara koji je gubio svijest dok je s grupom hodao po planini
Vidi originalni članak

Zbog planinara u jako lošem stanju u subotu rano ujutro u Centar 112 stigao je poziv u pomoć. Planinar se s grupom kolega kretao stazom od planinarskog doma Paklenica prema prijevoju Buljma.

Kako je izvijestio HGSS triput je gubio svijest zbog čega je odmah pozvan helikopter HRZ-a s ekipom od četiri člana Stanice Split.

U Zadru su im se pridružila i dvojica zadarskih spasilaca zbog boljeg poznavanja terena. Istodobno devetorica spasilaca su prema planinaru krenuli pješice. Vrlo brzo nakon dolaska helikoptera uočena je grupa u kojoj je bio i unesrećeni.

Iz letjelice su se spustila dvojica HGSS-ovaca koji su mu pružili prvu pomoć te ga pripremili za prijevoz helikopterom. Unesrećenoga je u 11.25 sati na zadarskom aerodromu preuzela ekipa Hitne pomoći te ga prevezla u zadarsku bolnicu.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Milan Prša 24.09.2016.

    Ovom kretenizmu od gorske službe spašavanja izgleda nikad kraja,dokle će trošiti pare ove jadne države na idiote koji sami sebe nazivaju planinarima. Jbš ovu banana državu zaista svaka idiotska glupost može da se financira iz državnog prpračuna, pa dokle ćemo više dizati skupe kredite po svijetu i trošiti ih na idiote koji bosi u japankama šetaju po brdima,strašnooo!!!

  • Igor Petak 24.09.2016.

    Kad ce početi naplaćivati spašavanja neodgovornih planinara? Vjerojatno nikad......

  • toby 24.09.2016.

    Koliki je račun ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare