To je to što me zanima!

Planirali bombaški napad? U Kanadi uhitili muškarca i ženu

Kanađani John Nuttall i Amanda Korody, optuženi su za urotu i namjeru podmetanja bombe na javnom mjestu na Dan Kanade s namjerom da prouzroče smrt ili ozljede
Vidi originalni članak

Kanadska policija uhitila je i optužila dvoje svojih državljana zbog namjere postavljanja eksplozivnih naprava u kanadskoj pokrajini Britanskoj Kolumbiji na Dan Kanade koji se treba održati u ponedjeljak, izvještava CNN.  Meta je trebao biti parlament u glavnom gradu Britanske Kolumbije, Victoriji.

Dvoje rođenih Kanađana, John Nuttall i Amanda Korody, optuženi su za urotu i namjeru postavljanja eksplozivne naprave na javnom mjestu s namjerom da prouzroče smrt ili teške tjelesne ozljede. 

Optuženi su i za lakšu terorističku aktivnost, posjedovanje eksplozivnog materijala i izradu eksplozivne naprave s namjerom da ugroze život. 

Bili su nadahnuti ideologijom Al Q'aide

Policajac James Malizia je istaknuo kako je dvojac bio 'nadahnut ideologijom Al Q'aide', ali kako ne postoje dokazi međunarodne povezanosti s ostalim terorističkim ćelijama. Nastavio je kako je prijetnja otkrivena rano, a 'javna sigurnost ni u jednom trenutku nije stavljena u opasnost'.


Idi na 24sata

Komentari 2

  • mudrica x 03.07.2013.

    bome dobre im službe sigurnosti nema trta mrta

  • pupoljak 03.07.2013.

    Da, u uljuđenim zemljama pronađu i uhite i one sa namjerom na teroristički čin, a kod nas i kad hite bombu puste ih s objašnjenjem da su se, eto, " djeca", koja usput imaju 30-ak godina, malo našalila radi alkoholiziranog stanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare