To je to što me zanima!

Planuo je katamaran s 52 ljudi: Skakali su u more da se spase!

Katamaran Boramar u utorak je plovio zaljevom Ria de Aruosa na atlantskoj obali Španjolske kada je u brodskoj kuhinji buknuo požar koji je uskoro progutao cijeli brod
Vidi originalni članak

Dvoje ljudi teško je ozlijeđeno, a deseci lakše nakon što je u utorak poslije podne na katamaranu Boramar kojim su plovili u zaljevu Arousa na atlantskoj obali Španjolske buknuo požar.

Uspaničeni putnici skakali su u more kako bi se spasili. Na katamaranu je u trenutku požara bilo 52 ljudi, od čega osmero djece i četvero članova posade. U pomoć su im priskočile brodice i drugi turistički brodovi koji su se našli u blizini. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vjeruje se da je požar buknuo u brodskoj kuhinji nakon čega se proširio na ostatak plovila, a nad zaljevom Ria de Arousa izdigao se gusti crni dim. 

Ukupno 22 kola hitne pomoći izašle su na teren i putnike u stanju šoka prevezle u bolnice. Kako javlja Mirror, dvoje putnika zadobilo je teške opekline. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • franjo54 25.07.2018.

    Cudimo se pozarima na brodovima i zgradama a istovremeno u iste ugradjujemo lako zapaljive materijale koje je kad se zapale nemoguce ugasiti. Postoje msterijali slicnih svojstava koji su tesko zapaljivi samo su nesto skuplji pa tako postoji stiropor za fasade koji ne gori a stiropor je jedan od glavnih uzroka brzog sirenja pozara

  • MaBla 25.07.2018.

    Na prvu sam pomislil pa nije valjda pri nama..

  • marlena 25.07.2018.

    gadi mi se koliko uništavamo more i oceane, a to je kostur svega. puno dublje i daleko više od same 'vode'

Komentiraj...
Vidi sve komentare