To je to što me zanima!

Plenkistan: Premijer se hvali rastom BDP-a, plaća i mirovina. Realnost je nešto drugačija

Koja je slika Hrvatske realna, ona koju prezentira premijer ili ona kojoj svjedoče građani? Postoji svijetla i tamna strana Mjeseca. Onaj u poziciji vlasti govori o svijetloj strani, ističe ekonomist Mladen Vedriš.
Vidi originalni članak

Navikli smo od premijera Andreja Plenkovića slušati samohvale o uspjesima njegove Vlade, a statističke podatke koristi ne bi li nas pokušao uvjeriti da pod njegovim vodstvom živimo gotovo u blagostanju. Tako smo imali prilike čuti da je rast BDP-a u drugom tromjesečju od 2,7 posto, koji je daleko iznad prosjeka EU, znatno veći od onoga koji se činio u studenom i prosincu, kad se predlagao proračun. Voli se premijer hvaliti rastom plaća i mirovina, paketima pomoći kojima su se ublažavale posljedice kriza, posebno one energetske, a u sustavu obrazovanju besplatnim udžbenicima, besplatnim obrokom i besplatnim prijevozom. Ne zaobilazi ni rekordne prihode od turizma.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 6

  • Luna777 31.08.2023.

    Najgora smo zemlja po svim kategorijama u EU, odim po kriminalu i korupciji, tu smo prvaci. O inflaciji da ne govorimo, cijene svjetske a plaće i đirovine zaostaju za većinom zemalja EU barem za 30-40%. Vladu ne podržava 70% građana. Zar treba što više reći, osim, odlazite, nemate više povjerenje naroda.

  • djure 31.08.2023.

    Bolje Plenkistan nego Pakistan !

  • 31.08.2023.

    Naslovna slika govori realno i više od svih riječi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare