To je to što me zanima!

Plenković: Davor Bernardić je pobjegao od sučeljavanja

Upitan je li Vlada pogodovala investitorima u Vjetroelektranu Krš-Pađene tako što je promijenila uredbu kojom se ukida 1,5% naknade na prihode od proizvodnje energije, Plenković je kaže da se ne radi o takvoj namjeri
Vidi originalni članak

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u petak je u Vukovaru prozvao bjeguncem predsjednika SDP-a Davora Bernardića zbog toga što se nije odazvao na predizborno sučeljavanje na HRT-u iako je, tvrdi, SDP za to dobio poziv.

"Mislim da lažu. Kao što je HRT pozvao nas, tako je, siguran sam, pozvao i njih. Gospodin Bernardić je bjegunac, on je pobjegao od sučeljavanja, on se bavi sastavljanjem kobasičaste lijeve koalicije. Očito ni SDP ni on sam nemaju snage izaći na sučeljavanje", ustvrdio je Plenković u Vukovaru.

Tako je odgovorio na tvrdnje iz SDP-a da je pozvao Bernardića na sučeljavanje u ime HRT-a i to prije početka službene izborne kampanje.  

Bernardiću je poručio i da pita svog prethodnika kada je bilo sučeljavanje na HRT-u uoči izbora za Hrvatski sabor 2016. te dodao da je ono bilo, kao i što se sada planiralo, pred sam početak službene kampanje. 

HDZ: Škoro i Bernardić bježe kad se treba sučeliti s Plenkovićem

Predsjednik SDP-a i čelnik Restart koalicije za sada je potvrdio sudjelovanje u sučeljavanju 29. lipnja na RTL-u i 3. srpnja na Novoj TV,  a prema navodima iz stranke, s HRT-om pregovaraju da sučeljavanje bude za vrijeme trajanja službene kampanje.

Plenković je komentirao i to što će Miroslav Škoro biti nositelj liste Domovinskog pokreta u II., a ne u I.  izbornoj jedinici. 

"To pretpostavljam da bira po nekim anketama gdje bi mu bilo zgodnije izaći. Koliko znam, on živi u I. izbornoj jedinici kao i ja, pa ćete vi sve ostalo zaključiti", odgovorio je Plenković na pitanje novinara. 

Plenković: Priča s vjetroelektranom treba se rasvijetliti do kraja 

Upitan je li Vlada pogodovala investitorima u Vjetroelektranu Krš-Pađene tako što je 2018. promijenila uredbu kojom se ukida 1,5 posto naknade na ukupne prihode od proizvodnje energije, Plenković je odgovorio da ne smatra da se tu radi o takvoj namjeri. 

"Koliko znam, riječ je o nekoliko uredbi vezanih za novi Zakon o upravljanju državnom imovinom. Dao sam nalog nadležnim ministrima, Banožiću i Ćoriću, da vide točno o čemu se tu radi”, kazao je. 

Misli da tu nije bio nikakve namjere pogodovanja, već da se radilo o širem pravnom okviru, no poručio je i kako želi da se cijela priča s Krš-Pađene "rasvijetli od početka do kraja".

NEZAVISNO UZ RESTART Posavec: Bernardić je mlad, dat ću doprinos da on vodi Vladu

"To hrvatska javnost mora znati, želio bih da se rasvijetli sve, ulogu svih u tom procesu", poručio je.

Plenković je oštro osudio fotografiju zagrebačkih navijača koju je jutros objavilo Srpsko nacionalno vijeće, na kojoj poziraju s uvredljivim i rasističkim natpisom. 

"Nisam vidio, ali bilo što takvoga najoštrije osuđujem, mislim da tome nema mjesta u javnom prostoru. To je neprihvatljivo i za svaku osudu, tko god je to napravio", poručio je. 

Nije želio komentirati to što u Vukovaru nije predviđen susret s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Plenković: Vlada je u koronakrizi pokazala snagu države

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u petak je u Vukovaru pohvalio svoju Vladu na sprječavanju širenja pandemije, ističući da je stala uz radnike i poslodavce te u koronakrizi "pokazala snagu države".

"I u ovoj koronakrizi vidjeli ste kako je naša Vlada ne samo uspjela brzo i učinkovito spriječiti širenje ove epidemije u Hrvatskoj, nego istodobno stala kao nikada do sada iza radnika, poslodavaca i svih onih koji bi vjerojatno, da nije bilo naših mjera, bili danas na zavodu za zapošljavanje, a poslodavci bi teško premostili krizu", kazao je Plenković na druženju s članovima vukovarskog HDZ-a.

Naglasio je kako je Vlada u vrijeme krize "pokazala snagu države".

"Pokazali smo kako sačuvati zdravlje, kako osigurati javnozdravstvenu sigurnost i kako očuvati radna mjesta", rekao je.

Vladino poticanje zdravog gospodarstva prepoznato i izvan RH

Dodao je kako je to sve bilo moguće jer je Vlada u protekle četiri godine radila na poticanju zdravog gospodarskog rasta koji je, kaže, prepoznat i izvan Hrvatske.

"Nama su zadržali investicijski kreditni rejting, jučerašnje izdanje obveznice od dvije milijarde eura, gdje je bilo interesa investitora za skoro 9 milijardi eura po bitno povoljnijim kamatama, gdje smo uštedjeli godišnje 360 milijuna kuna u odnosu na isti takav instrument iz 2010. godine, znači da postoji povjerenje u ovu hrvatsku Vladu", rekao je Plenković.

Naglasio je kako s takvim rezultatima HDZ izlazi na predstojeće izbore na kojima "ima što pokazati i nema se čega sramiti"..

Spomenuo je i namjeru povećanja prosječne plaće na 7.600 kuna, kao i povećanje minimalne plaće te mirovina.

Nema grada i općine u RH koji su dobili toliko podrške kao Vukovar

Premijer je ustvrdio je kako nema grada i općine u Hrvatskoj koji su dobili toliko podrške kao Vukovar. Naveo je kako su sredstva Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u mandatu njegove Vlade gotovo udvostručena te je ugovoreno 94 posto vukovarskih projekata iz europskih fondovima.

Podsjetio je i na povratak Hrvatske vojske u Vukovar te brojne projekte Ministarstva hrvatskih branitelja i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Članove vukovarskog HDZ-a pozvao je na zajedništvo i jedinstvo te na izlazak na predstojeće parlamentarne izbore, da pokažu kako je HDZ u Vukovaru i dalje jak.

Povjerenik HDZ-a za vukovarsku stranačku organizaciju Nikola Mažar izjavio je kako je HDZ utkan u stvaranje Republike Hrvatske, obranu i obnovu grada Vukovara, te i danas u stvaranje boljeg, ljepšeg, razvijenijeg i sigurnijeg Grada Vukovara.

"Danas šaljemo poruku snažnu poruku zajedništva, jedinstva i pobjedu 5, srpnja za sigurnu Hrvatsku i siguran Vukovar", rekao je Mažar.

Zdravko Marić nosi HDZ-ovu izbornu listu u V. izbornoj jedinici

Članovima HDZ-a obratio se i ministar financija Zdravko Marić i, kako je sam najavio, nositelj liste HDZ-a u V. izbornoj jedinici, koji očekuje da stranka u toj izbornoj jedinici ostvari rezultate s izbora od prije četiri godine, a po mogućnosti i da ih nadmaši.

Tijekom druženja s HDZ-ovcima, u Lovačkoj kući na izlazu iz Vukovara, Plenkoviću uručeno više od stotinu pristupnica novih članova HDZ-a iz Vukovara.

 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • tomo100brt 13.06.2020.

    Bernardić bježi od dužnosti. Ako se išao natjecati na izborima za premijera, dužnost mu je otići bar na jedno sučeljavanje. Ne znam čega se boji. Ako je nesposoban za govor ili sučeljavanje, nije se trebao ni kandidirati za premijera ili šefa stranke.

  • RadmanMirjana 13.06.2020.

    Primitivci 🤣 z n a. S e.

  • Nenad1970 12.06.2020.

    "Plenković prije izborne kampanje u ime HRT-a poziva na sučeljavanje i ne razumijem poruku. Je li on možda glavni urednik Hrvatske televizije? Na taj način jedan predsjednik Vlade mislim da se ne bi trebao ponašati. Pogotovo zato što to onda baca sumnju na neovisnost rada javne televizije, što u svakom slučaju nije dobro“, istaknuo je Bernardić. "Potvrdio sam sučeljavanje za 29. lipnja na RTL-u. Dakle, sučeljavanja će biti", rekao je Bernardić Dakle, Plenković i HDZ vsaljaju gluposti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare