To je to što me zanima!

'Nema obaveznog cijepljenja, ne možemo nikoga siliti na to'

Premijer Andrej Plenković demantirao je informaciju koju je objavio HRT, a prenijela većina medija, da je ministar Božinović rekao kako je moguće da će uvesti obavezno cijepljenje
Vidi originalni članak

Nakon što je HRT prenio Božinovićev intervju u kojem su naveli kako je ministar najavio mogućnost uvođenja obaveznog cijepljenja za pojedine segmente društva. Premijer Andrej Plenković je potom demantirao informaciju koju je objavio HRT, a prenijela većina medija, da je ministar Božinović rekao kako je moguće da će uvesti obavezno cijepljenje

 - Preneseno je kao da je najavio obvezno cijepljenje, to nije istina. Ide se za tim da djelatnici zdravstva i socijale s obzirom na procijepljenost, koja je dobra, budu cijepljeni, ne da je obvezno. Razgovaramo o trećoj dozi. Razgovaramo i o cijepljenju djece, onima sa slabim imunitetom -  objasnio je Plenković.

HRT je taj intervju maknuo i ispričao se zbog pogrešne interpretacije.

ŠTO JE ČIJE PRAVO? Roditelji u šaci antivakserskih demagoga: Djeca su najveće žrtve upitnih odluka i sukoba

 - Ne možemo obvezno cijepljenje uvesti ni za koga, cijelo vrijeme govorimo da vjerujemo u mudrost građana - ne postoji osoba koja ne zna da je preminulo više od 8000 osoba u Hrvatskoj, da su mnogi ostali bez posla, da je preminulo četiri milijuna ljudi u svijetu, te da držimo najnižu kamatu ikada i da smo nadomak EU zone -  istaknuo je.

- To nije točno. Pitalo ga se za COVID potvrde, preneseno je kao obvezno cijepljenje, izbrišite te naslove tko god ih ima na portalima. On tvrdi da to nije istina -  kazao je Plenković i dodao kako se obveza cijepljenja ne može uvesti.

- Mi prisiliti nekoga da se cijepi - ne možemo, ali istodobno život mora funkcionirati -  dodao je Plenković.

'SIJANJE PANIKE' Milanović: 'Dosta o koroni, ljudima to lagano ždere živce'

 - Ne planiramo raditi ni veliko postrožavanje mjera. Kad smo nabavili tolike količine cjepiva da se baš svatko može cijepiti, kao i svi strani državljani koji se zateknu u Hrvatskoj, mi smo, kao Vlada, ispunili svoj zadatak. Svaki građanin koji se želi zaštititi - to može -  rekao je Plenković.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • peka65 14.09.2021.

    Blaženi stari sistem. Nema prigovora, ni glupih komentara,neupućenih,nema fake informacija,nema bedastih portala gdje su svi pametni svi su redom završili medicinu,sve sami doktori,biolozi,kemičari,laboranti,svi sve znaju, svi vjeruju nevjernima, ma ajde više sjašite, a onim upornima dvi tri triske preko labrnje da umuknu više.

  • Trol'🐑🐏 11.09.2021.

    Bravo, tako treba, a ne ko neki koji bi obavezno. 😁

  • marduj 11.09.2021.

    Danas na Isusov rođendan vi dajete prostor ovom lažovu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare