To je to što me zanima!

Plenković ide u Bruxelles na sastanak EU vijeća: Raspravljat će o razvoju događaja u Ukrajini

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel je državama članicama zahvalio na jedinstvu koje su pokazali posljednjih dana, posebice u pogledu brzog usvajanja sankcija protiv Rusije
Vidi originalni članak

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel sazvao je za četvrtak navečer izvanredni samit čelnika država članica na kojem će raspravljati o razvoju događaja nakon ruskog priznanja neovisnosti ukrajinskih separatističkih regija Donjeck i Lugansk.

Od hrvatskih čelnika, na sastanku će sudjelovati premijer Andrej Plenković koji sutra kreće u Bruxelles. 

KRENULI BI I NA KIJEV? Američki obavještajci upozorili Zelenskog: 'Totalna invazija Ukrajine kreće u roku 48 sati'

- Agresivni potezi Ruske Federacije krše međunarodno pravo i teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine te potkopavaju europski sigurnosni poredak. Važno je da nastavimo biti jedinstveni i odlučni i da zajedno definiramo naš pristup i poteze - navodi Michel u pismu kojim poziva šefove država ili vlada na izvanredni samit koji će početi u četvrtak u 20 sati.

NAJAVILI STROGE SANKCIJE EU priprema sankcije za Rusiju: Na listi su ministri, vojni čelnici, Putinov kuhar, Tvornica trolova

Michel predlaže da čelnici raspravljaju o najnovijem razvoju događaja, o tome kako zaštiti međunarodni poredak temeljen na pravilima, kako postupati s Rusijom i držati je odgovornom za njezine postupke i kako pomoći Ukrajini i njezinim građanima.

PRVI PAKET SANKCIJA EU pokrenuo pisani postupak, sankcije protiv Rusije stupaju na snagu već danas popodne

Michel je državama članicama zahvalio na jedinstvu koje su pokazali posljednjih dana, posebice u pogledu brzog usvajanja sankcija protiv Rusije.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • grgoslav1 23.02.2022.

    Zamislite da on nije tamo pošao.Raspala bi se EU,iako joj ionako puno ne fali.Nitko je ne zarezuje ni 0,1%.Toliko je ta tvorevina globalno utjecajna.Ovisna o Rusima i Americi u opstanku a u proizvodnji o Kini.Za ništa nije!!

  • bezeveze 23.02.2022.

    Jesu li ti ruski voljnici cjepljeni i imaju li kovid putovnice?

  • 23.02.2022.

    on ni doma nezna

Komentiraj...
Vidi sve komentare