To je to što me zanima!

'Plenković je izabrao rejting umjesto spašavanja radnika'

Komentirao je i maratonsku raspravu u Saboru koja je trajala skoro 40 sati i rekao kako je javnost svjedočila „silovanju demokracije“ te "eklatantnom primjeru kršenja parlamentarne procedure".
Vidi originalni članak

Vlada se veseli dizanju kreditnog rejtinga jer će moći dizati nove kredite, stvarati nova zaduženja, a sve kako bi i dalje mogli plaćati razne ortake, puniti crne fondove, plaćati skupe izborne kampanje, rekao je u subotu Davor Bernardić u Dubrovniku.

- Očito je da se predsjednik Vlade u svojem sinoćnjem obraćanju potpuno raskrinkao, rekavši kako je umjesto sanacije Uljanika, on izabrao kreditni rejting. Dakle, umjesto spašavanja radnika i njihovih obitelji, on je izabrao kreditni rejting - rekao je Bernardić o dizanju kreditnog rejtinga.

Na humanitarnoj akciji 'Dan narcisa' komentirao je i maratonsku raspravu u Saboru koja je trajala skoro 40 sati i rekao kako je javnost svjedočila „silovanju demokracije“ te "eklatantnom primjeru kršenja parlamentarne procedure".

- HDZ je pod okriljem noći htio donijeti zakon koji će omogućiti legalizaciju njihovih crnih fondova. Oni su ovime podignuli iznos troškova koji se može potrošiti u izbornoj kampanji upravo kako bi oprali svoj novac iz crnih fondova. To je nedopustivo, pa i ptice na grani znaju da se HDZ financira iz crnih fondova. Nedavno je na naslovnici jednog uglednog tjednika stajalo da je Zdravko Mamić donirao HDZ-u milijun eura, to sve govori - kazao je.

S Bernardićem su u Dubrovniku bili i SDP-ovi kandidati za europske izbore Joško Klisović i Ranko Ostojić, a on je poručio kako žele da Hrvati budu ravnopranvi s drugim građanima EU, a ne građani drugog reda.

-  Cilj SDP-a je smanjiti PDV u ugostiteljstvu na 13 posto i smanjiti PDV na smještaj na 10 posto. Kad su u pitanju porezi, ali i druge stvari u Europskoj uniji, moramo biti ravnopravni. Zato sam danas ovdje s dvojicom naših kandidata za europske izbore, Rankom Ostojićem i Joškom Klisovićem. Oni su, kao i drugi kandidati na listi SDP-a, ljudi koji će se boriti za hrvatske interese u Bruxellesu, a ne biti briselske sluge i izvršitelji briselskih naloga ovdje u Hrvatskoj. Cilj nam je da Hrvatska u Europi bude ravnopravna, da budemo partneri, a ne sluge“, poručio je Bernardić sa Straduna. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ivica48 24.03.2019.

    Bero lupetaš bez veze treba to ugasit što su je sami pokrali

  • Hiroo_Onoda 24.03.2019.

    Bero, pa dokle bi država trebala davati lovu za plaće radnicima brodogradilišta čiji su većinski vlasnik upravo radnici (Mali vlasnici drže 46% , država 25,5%, a Adris 12,4% Uljanika). Daj se probudi i izađi iz te magle u koju si upao. Iz stranke koja je imala kakav takav rejting i u koju su mnogi polagali nade napravio si seosku birtiju.

  • anđo 23.03.2019.

    100 milijardi kuna ste nas zadužili za svoj mandat kako niste bar malo se sjetili brodogradnje tada,možda ne bi stigla do dna iako je bespotrebno više o tome govoriti jer do sada je u te kompanije uloženo preko 35 milijardi kuna i što su uprave radili da ne dođe do ovoga. Vidi samo koliko ste platili obnovu Gunje sve će biti jasno i djetetu iz osnovne škole

Komentiraj...
Vidi sve komentare