Obavijesti

News

Komentari 15

'Plenković je izabrao rejting umjesto spašavanja radnika'

'Plenković je izabrao rejting umjesto spašavanja radnika'
1

Komentirao je i maratonsku raspravu u Saboru koja je trajala skoro 40 sati i rekao kako je javnost svjedočila „silovanju demokracije“ te "eklatantnom primjeru kršenja parlamentarne procedure".

VIDEO

Vlada se veseli dizanju kreditnog rejtinga jer će moći dizati nove kredite, stvarati nova zaduženja, a sve kako bi i dalje mogli plaćati razne ortake, puniti crne fondove, plaćati skupe izborne kampanje, rekao je u subotu Davor Bernardić u Dubrovniku.

- Očito je da se predsjednik Vlade u svojem sinoćnjem obraćanju potpuno raskrinkao, rekavši kako je umjesto sanacije Uljanika, on izabrao kreditni rejting. Dakle, umjesto spašavanja radnika i njihovih obitelji, on je izabrao kreditni rejting - rekao je Bernardić o dizanju kreditnog rejtinga.

Na humanitarnoj akciji 'Dan narcisa' komentirao je i maratonsku raspravu u Saboru koja je trajala skoro 40 sati i rekao kako je javnost svjedočila „silovanju demokracije“ te "eklatantnom primjeru kršenja parlamentarne procedure".

- HDZ je pod okriljem noći htio donijeti zakon koji će omogućiti legalizaciju njihovih crnih fondova. Oni su ovime podignuli iznos troškova koji se može potrošiti u izbornoj kampanji upravo kako bi oprali svoj novac iz crnih fondova. To je nedopustivo, pa i ptice na grani znaju da se HDZ financira iz crnih fondova. Nedavno je na naslovnici jednog uglednog tjednika stajalo da je Zdravko Mamić donirao HDZ-u milijun eura, to sve govori - kazao je.

S Bernardićem su u Dubrovniku bili i SDP-ovi kandidati za europske izbore Joško Klisović i Ranko Ostojić, a on je poručio kako žele da Hrvati budu ravnopranvi s drugim građanima EU, a ne građani drugog reda.

-  Cilj SDP-a je smanjiti PDV u ugostiteljstvu na 13 posto i smanjiti PDV na smještaj na 10 posto. Kad su u pitanju porezi, ali i druge stvari u Europskoj uniji, moramo biti ravnopravni. Zato sam danas ovdje s dvojicom naših kandidata za europske izbore, Rankom Ostojićem i Joškom Klisovićem. Oni su, kao i drugi kandidati na listi SDP-a, ljudi koji će se boriti za hrvatske interese u Bruxellesu, a ne biti briselske sluge i izvršitelji briselskih naloga ovdje u Hrvatskoj. Cilj nam je da Hrvatska u Europi bude ravnopravna, da budemo partneri, a ne sluge“, poručio je Bernardić sa Straduna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca