To je to što me zanima!

Plenković je već krenuo u akciju 'potkupljivanja' klijenata, a oporba nema pobjedničku auru

Izbori stižu za godinu dana, a pripreme su već krenule. Plenković zna da je bivši u HDZ-u ako ne pobijedi pa je krenuo jako. Ankete mu daju veliku prednost. S druge strane, stranke u oporbi vuku svaka na svoju stranu
Vidi originalni članak

Andrej Plenković želi treći premijerski mandat. Prema svemu što radi, vidi se da se grčevito sprema za izbore. I njemu i HDZ-u sve visi o niti - to je igra na sve ili ništa. Ako izgubi izbore - povijest nam ne nudi ni jedan suprotan primjer - bit će izbačen iz stranke, u kojoj će početi svađe i lomovi. HDZ je ionako nadživio svaki razuman politički vijek. Ni jedna stranka na prostoru, ne samo bivše Jugoslavije, nego i bivšeg socijalističkog bloka, nije opstala 30 godina, i većinu tog vremena provela na vlasti. Padnu li u oporbu, tko može jamčiti da će izdržati sljedeće četiri godine na klupi za rezerve?

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 6

  • Miovil 22.05.2023.

    Premijer zasad nema konkurenciju u oporbi.Međutim ima onih bolesno ambicioznih u vl.stranci.Mora ih imati na oku jer takvi ljudi mogu nanijeti štetu i stranci i njemu pa i narodu.Njima je lijepo gladati kako Premijer krstari po Europi.Pa bi oni malo probali.Sporazumijevali bi se na mote.

  • 22.05.2023.

    Bez velike filozofije, sve što treba je izaći na izbore, sagledati realnost i uključiti malo zdravog razuma.

  • Luna777 22.05.2023.

    Čemu opet brisanje istinitog komentara? Pa da ponovim. Potpuno se slažem sa naslovom članka, jer je sve rekao već u startu. Plenković zna da mu je došlo vrijeme za "biti il' ne biti", no on je u velikoj prednosti jer ima vlast i financije u rukama, pa vidimo da potkupljuje kako žetončiće u Saboru, tako i birače, i sve one koji su na državnom proračunu, plus toga i braniteljsku populaciju, jer im se svako malo daje neka pogodnost. Oporba koliko god se trudila ispada mlaka, jer joj ništa ne prolazi, nema oporbenog lidera kojeg bi glasači prepoznali, da se ravnopravno može nositi sa Plenkovićem. Žao mi je što ću to reći, ali izgleda da se Plenkoviću smiješi i treća pobjeda, pa sve u nedogled dok nas totalno ne prodaju, a narod će još masovnije odlaziti u svijet, tražeći bolje sutra, jer ovdje mogu prosperirati samo oni sa plavom partijskom knjižicom, njima su sva vrata otvorena. Oporba bi se malo više trebala potruditi kod masovnosti izlaženja na izbore, a ne da 54% građana ostaje doma na dan izbora. Jedino će tako možda uspjeti nešto promijeniti i zbaciti sa trona ovu koruptivnu vlast, koja je označena stigmom ZO, i raznim aferašima iz zna se stranke. Plenković i HDZ-e drže se one: Sve za fotelju, fotelju ni za što! Na narodu je da to promijeni!

Komentiraj...
Vidi sve komentare