To je to što me zanima!

Plenković: 'Konzultirali smo se s EMA-om, cijepljenje će ići dalje'

Imat ćemo sastanak u naredna 24 sata, a ključ je korektivni mehanizam za države koje su u zaostatku zbog nedostatka cjepiva AstraZenece, kako bi dinamika cijepljenja bila ista u svim članicama, rekao je premijer
Vidi originalni članak

Nakon sastanka sa županom Virovitičko-podravske županije Igorom Androvićem i gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom, premijer Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara vezana uz odustajanje velikog broja zemalja od cijepljenja AstraZenecinim cjepivom.

- Imat ćemo sastanak u naredna 24 sata, a ključ je korektivni mehanizam za države koje su u zaostatku zbog nedostatka cjepiva AstraZenece, kako bi dinamika cijepljenja bila ista u svim članicama - rekao je Plenković te nastavio: 

PLENKOVIĆ NAKON SASTANKA 'Nastavljamo s AstraZenecom, a naručili smo i još doza Pfizera'

- Radi se o nekoliko zemalja koje trebaju uhvatiti korak s ostalima, a uz načelo solidarnosti možemo ići prema ljetu svi istim ritmom. Mislim da će sluha biti jer to nisu velike količine u apsolutnom broju - pojasnio je Plenković te nadodao da je EMA je jučer poslala priopćenje.

- Mi smo konzultirali i HALMED i Ministarstvo i EMA-u i nitko nije donio zaključak da cijepljenje treba obustaviti - rekao je Plenković.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • maks 1991 17.03.2021.

    znači preuzima odgovornost ak se kome kaj dogodi,tak sam shvatil

  • Rikikiki 17.03.2021.

    Boli tebe đon za narod, glavno je lizati onima u Briselu.

  • sisimissi 17.03.2021.

    on je najvece zlo....ne ponovilo se

Komentiraj...
Vidi sve komentare