News

Komentari 295

'Nastavljamo s AstraZenecom, a naručili smo i još doza Pfizera'

'Nastavljamo s AstraZenecom, a naručili smo i još doza Pfizera'

Nitko u ovom trenutku nema dokaz na temelju kojeg bi Hrvatska trebala obustaviti cijepljenje s AstraZenecom. Stav struke je takav da su koristi od cijepljenja veće nego rizici, kaže premijer

U Beču su se u 12.30 sastali premijeri Sebastian Kurz, Janez Janša, Bojko Borissov i Andrej Babiš. Putem videoveze sastanku će prisustvovati i latvijski premijer Karinš te hrvatski Andrej Plenković. Plenković je danas boravio u Daruvaru, odakle je komentirao sastanak s europskim premijerima.

- Dogovorili smo se o uspostavljanju korektivnog mehanizma. Hrvatska je naručila dodatne doze od Pfizera, rekao je Plenković nakon sastanka s europskim premijerima.

Upitan zašto nije bio u Beču na sastanku, Plenković je rekao da se ne radi ni o čemu čudnom te da je na sastanku prisustvovao putem videoveze.

Komentirao je i cijepljenje cjepivom AstraZenece, odnosno stav medicinske struke u Hrvatskoj.

“Nitko u ovom trenutku nema dokaz na temelju kojeg bi Hrvatska trebala obustaviti cijepljenje s AstraZenecom. Stav struke je takav da su koristi od cijepljenja veće nego rizici koji su njima u ovom trenutku poznati”, rekao je Plenković.

Upitan zašto druge zemlje prekidaju cijepljenje AstraZenecom, Plenković je rekao da ne zna te da možda imaju više slučajeva od Hrvatske. “To su jako mali brojevi slučajeva”, rekao je Plenković.

“Poanta korektivnog mehanizma je da one zemlje koje su trebale dobiti više doza AstraZenece dobiju više doza drugog cjepiva koje su naručili i na taj način kompenziraju taj zaostatak”, rekao je Plenković.

Najčitaniji članci