To je to što me zanima!

Plenković: 'Na našoj listi su svi kapitalci koji su tu trebali i biti'

Naša lista s programom 'Hrvatska za generacije' predstavlja jamstvo biračima da će svi koji budu izabrani u Europski parlament jako dobro artikulirati i znati štiti nacionalne interese, rekao je Plenković
Vidi originalni članak

U Državno izborno povjerenstvo listu je predao i HDZ. Premijer Andrej Plenković poručio je kako je stranka odabrao izrazito snažnu i kvalitetnu listu kandidatkinja i kandidata.

- Naša lista s programom 'Hrvatska za generacije' predstavlja jamstvo biračima da će svi koji budu izabrani u Europski parlament jako dobro artikulirati i znati štiti nacionalne interese - kazao je Plenković.

SDP PREDAO LISTU ZA EU 'Kad žene uspiju u Hrvatskoj, onda će uspjeti i cijela zemlja'

Očekuje da HDZ uvjerljivo pobjedi na izborima te veliku potporu članova, simpatizera i birača napominjući kako su njihovi kandidati izvrstan spoj iskustva, mladosti i znanja. Poručio je i kako lista nije 'izmišljena iz prsta predsjednika stranke' napominjući kako su svi kandidati predloženi od županijskih organizacija ili zajednica.

Plenković tvrdi kako u stranci nema nezadovoljnih listom navodeći kako mu 'nitko nije artikulirao ni najmanji signal nezadovoljstva'. Upitan kako komentira neslužbene kritike da na listi nedostaje kapitalaca, uzvratio je: 

LISTE ZA EU Plenkijev udar na 'stari' HDZ: 'Potpuno kontrolira stranku'

- Formulaciju kapitalca ja bih radije stavio u lovstvo. U politici ako imate na listi aktualne zastupnice, saborske zastupnike, županije, ljude koji su u svojim politikama i na razinama Vlade angažirani na europskim politikama, ako imate na čelu predsjednika Mladeži EPP-a, čovjeka koji je uz mene zadnjih šest godina i koji najbolje, iz prve ruke, puno bolje nego bilo koji apstraktni kapitalac u nekom anonimnom spinu razumije što radi predsjednik Vlade, sama Vlada, što radio na razini Europskog Vijeća, u EPP-u, onda mislim da su tu svi kapitalci koji su trebali biti - poručio je Plenković. 

LISTE ZA IZBORE: ODABRAO PLENKOVIĆ Ressler i Glavak dobitnici, dok su Žalac i Kovač ipak 'izvisili'

Osvrnuo se i na kandidata Stjepana Ribića koji je prije nekoliko godina optuživao HDZ za lopovluk , Plenković je uzvratio kako je Ribić član stranke i da je sam jasno pojasnio svoje izjave. 

- Mi iza njega stojimo, Osječko- baranjska županija iza njega stoji. On je dio HDZ-a, izrazito obrazovan. Njegov doprinos ovoj stranci i listi bit će izrazito pozitivan i uspješan - zaključio je Plenković. 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • kenjkalo 08.04.2019.

    Baš ste kapitalci...bando jedna

  • purgerica prva 08.04.2019.

    Ha, ha, ha!

  • Zlata123 08.04.2019.

    Baš nisam sigurna, ali vi ste rekli da možete raditi šta hočete, to znači da svi moraju misliti kao vi, ali mislim da nećete uspjeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare