To je to što me zanima!

Plenković: Ja sam uvjeren da će Ukrajina pobjediti u ovom ratu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Veleposlanstvo Ukrajine u Republici Hrvatskoj i s veleposlanikom Vasiljem Kiriličem položiti svijeće za žrtve agresije
Vidi originalni članak

Prva je godišnja rata u Ukrajini, kada su ruske vojne snage stupile na njihov teritorij. Tom prigodom predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Veleposlanstvo Ukrajine u Republici Hrvatskoj i s veleposlanikom Vasiljem Kiriličem položiti svijeće za žrtve agresije, u petak, 24. veljače 2023., u 9 sati (Voćarska cesta 52).

PRATITE UŽIVO:

Tom prigodom predviđeno je obraćanje premijera Plenkovića.

 - Rat u Ukrajini lekcija je za zapadne lidere u prepoznavanju prijetnji i pokazatelj da Europska unija mora odustati od politike "naivnosti" prema Rusiji - rekao je nedavno predsjednik Vlade Andrej Plenković u razgovoru s članicom Izvršnog upravnog odbora Atlantskog vijeća i bivšom državnom podtajnicom SAD-a za globalna pitanja Paulom Dobriansky.

Plenković u veleposlanstvu

- Prije svega došli smo iskazati poštovanje prema Ukrajini i ukrajinskom narodu. Došli smo iskazati solidarnost na godišnjicu brutalne ruske agresije na Ukrajinu - rekao je Plenković te istaknuo povezanost Hrvatske i Ukrajine. 

- Rat je imao cilj srušiti demokratsku vlast u Ukrajini, ali to se nije dogodilo, zahvaljujući hrabrosti vojnika - kaže Plenković te dodaje kako je ključna bila potpora zemalja svijeta.

TEŠKI UVJETI Ukrajincima u Hrvatskoj jezik je najveća prepreka za rad u struci i ostvarivanje dodatnih prava

- Uz tako tako snažne potpore, jasno je da će Ukrajina pobijediti u ovome ratu, Hrvatska će pomoći koliko može te nastaviti davati vojnu potporu - kaže Plenković.

- Želim vam puno snage, puno hrabrosti, imate našu podršku i solidarnost - kaže dodaje da želi da Ukrajina u što kraćem roku pobjedi u ratu, obnovi svoju zemlju te postane članica EU-a.

 

Idi na 24sata

Komentari 73

  • Dalmatinac* 24.02.2023.

    HDZ se uplašio, to je istina. Ali ne zbog ovoga opisanog u clanku nego neceg puno goreg. Država je, u bankrotu. Vrijeme života na dug se približava kraju.................. Uskoro ce se svoditi racuni i ovog puta i glave uhljeba ce padati ...........granica za bosnu i srbiju ce mnogima spasiti zivot !!

  • Doza _sramote _u_podkomentarima 24.02.2023.

    Ajmo HDZ-ovci...cvijece u ruke i bacat se po asfaltu...revat što jace ispred stranke da vas Plenki vidi ko onaj u sj. Koreji!

  • zagorska puntarica opet_625 24.02.2023.

    ja umirem od smijeha,da izjavio predsjednik najkorumpiranije stranke u RH,stranke koja je pokrala državu i narod,stranke koja je proglašena zlocinackom organizacijom

Komentiraj...
Vidi sve komentare