To je to što me zanima!

'Plenković ne okuplja, on dijeli, neka odustane od kandidature'

Miro Kovač izrazio je nezadovoljstvo načinom na koji se obilježava 30. obljetnica Prvog općeg sabora, te pozvao Andreja Plenkovića da u 'interesu stranke' odustane od kandidature za predsjednika
Vidi originalni članak

"Andrej Plenković sa svojim stavovima, sa svojim politikama ne okuplja, on dijeli HDZ, on više nije čovjek koji nudi rješenja za hrvatsku politiku i za HDZ, pozivam ga da u interesu HDZ-a i u interesu budućnosti ove zemlje odustane od kandidature", ustvrdio je Miro Kovač
 Izrazio je nezadovoljstvo načinom na koji HDZ obilježava 30. obljetnicu Prvog općeg sabora HDZ-a. 

 "Čujem da u stranci imamo jednu brzopoteznu, brzopleto organiziranu sjednicu koja podsjeća na taj važni čin u hrvatskoj politici, posebno za HDZ", izjavio je Kovač novinarima u Hrvatskom saboru. 

 "Tada smo se u HDZ-u odlučili okupljati oko ideje slobodne, demokratske Hrvatske, i u tome smo uspjeli. HDZ danas više nije stranka koja okuplja, stranka je podijeljena i to zbog vrijednosti i svojevoljnih odluka Andreja Plenkovića", dodao je. 

Kovač kaže kako Plenkovićev način vladanja, njegove svojevoljne odluke, njegove vrijednosti nisu u skladu sa vrijednostima većine birača i članova HDZ-a, a potvrdu za to nalazi u jučerašnjoj reakciji na satiru maškara u Imotskom. "To su dvostruka mjerila i mnogi ljudi u HDZ-u su zbog toga razočarani", kazao je. 

'Plenković stavovima bliži Milanoviću i Bernardiću'

Kandidat za predsjednika HDZ-a tvrdi da je Plenković svojim osobnim stavovima puno bliži SDP-u, predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću i predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću.
"Ne možemo imati vodstvo stranke koje vodi politiku SDP-a, politiku Bernardića i Milanovića, to je nešto što HDZ-ovci ne žele, ne žele veliku koaliciju, ne žele koaliciju sa SDP-om, nego sa strankama koje su srodne HDZ-u", rekao je Kovač.

Ocjenjuje i kako HDZ s Plenkovićem na čelu ne može dobiti parlamentarne izbore i da to članovi HDZ-a "znaju i osjećaju". 
 "Da bismo spriječili treći uzastopni poraz na izborima za Hrvatski sabor bilo bi najbolje da Plenković uopće ne bude kandidat za predsjednika stranke, da se smanje tenzije u HDZ-u i da postignemo jedinstvo kako bismo svi skupa nakon 15. ožujka prionuli poslu i pripremali se za izbore za Sabor", izjavio je Kovač, koji nije zadovoljan ni Plenkovićevom borbom protiv korupcije. 

"Nama treba Hrvatska u kojoj sposobni mogu, bez posebnih veza, doći do pozicija koje će im omogućiti da u Hrvatskoj mogu ostvariti svoje osobne snove koji će biti pozitivni za ekonomski i društveni razvoj u državi", naglasio je.  

 "Opcija za promjene i ja osobno jamčimo da ćemo na tragu takvih razmišljanja uspjeti preporoditi HDZ i nakon pobjede na parlamentarnim izborima preporoditi Hrvatsku, staviti je na zdrave temelje, okrenuti se istinskoj borbi protiv korupcije, pravoj kadrovskoj politici i pretvoriti Hrvatsku u zemlju u kojoj se može korektno, pristojno živjeti od svog rada i svojih sposobnosti", poručio je Kovač i potvrdio da su kandidati Opcije za promjene skupili dovoljno potpisa. 

Idi na 24sata

Komentari 85

  • pčela 26.02.2020.

    Slutim veliki raspad HDZ-a.Neka,neka,doći će Škoro u parlament.

  • lavljesrce 26.02.2020.

    nije hdz nišza izgubio kako se nameče nego u njemu ima puno izdajica koji su i opstruirali predsjednicu trba stranku provjetriti poslije 15.3

  • lavljesrce 26.02.2020.

    plenković je diplomat modernog kova a ne ovi penava,kovač koji bi samo da se svađamo sa srbima

Komentiraj...
Vidi sve komentare